Gemeente Hoeksche Waard onderzoekt de mogelijkheden om zo snel mogelijk een Regenbooggemeente te worden

2350

Hoeksche Waard – De Gemeente Hoeksche Waard  gaat onderzoeken hoe het zo snel mogelijk een Regenbooggemeente kan worden.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 8 januari dienden  GroenLinks, D66, PvdA, VVD , Cromstrijen98HW en HWSP  een motie in om de Hoeksche Waard tot Regenbooggemeente te maken en met steun van CDA  en Lokalen Hoeksche Waard is de motie aangenomen. De raadsleden van de SGP en de Christen Unie stemden tegen het voorstel.

Daarmee geeft de nieuwe gemeente Hoeksche Waard aan gezamenlijk beleid te willen ontwikkelen voor het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van lhbti-personen in de gemeente Hoeksche Waard. Sinds 2006 kent Nederland ruim 50 samenwerkende Regenbooggemeenten.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.