Regenboogvlag in de top bij De Protestantse kerk de Open Hof, De Open Hof wijst Nashville-verklaring af

913

HOEKSCHE WAARD – De Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland wil een duidelijk signaal afgeven dat ze de omstreden Nashville-verklaring afwijst. Om dit zichtbaar te maken is deze week de Regenboogvlag in de vlaggenmast bij De Open Hof gehesen als teken dat iedereen in deze kerk iedereen gelijk is ongeacht geaardheid of seksuele identiteit. Tijdens de eredienst van zondag 13 januari zal hier nadrukkelijk bij stil worden gestaan.

De Nashville-verklaring is een in Amerika opgestelde verklaring die inmiddels door veel voorgangers prominente personen, over het algemeen uit de orthodoxe kringen, is ondertekend. De verklaring stelt dat het huwelijk tussen man en vrouw een door God gegeven verbond is. Alle andere vormen van samenleven zijn dat niet. Het manifest wijst alles dat afwijkt van puur mannelijk en vrouwelijk af; dat betekent een afwijzing voor homo’s, lesbiennes, bi-seksuelen en transgenders. Christenen die dit niet afwijzen zouden eveneens zondig zijn. 

De Open Hof vindt deze Nashville-verklaring een polariserend document dat mensen uit elkaar drijft in plaats van verbindt. Het is bijzonder kwalijk dat mensen met een andere geaardheid als onwaardig worden weggezet en niet mogen zijn wie ze zijn. Op die manier wordt hun identiteit, met alle worstelingen van dien ontkend. 

De scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, René de Reuver, heeft meteen de verklaring afgewezen. Hij zegt dat het gesprek binnen de kerken over dit gevoelige onderwerp met dit manifest niet is gediend. 

De Open Hof is blij met deze heldere stellingname. De Open Hof heet niet voor niets een Open Hof. Iedereen is hier welkom als kind van God. Ds. Lyonne Verschoor zal dit tijdens de eredienst op zondag 13 januari nog eens extra benadrukken. 

Iedereen is van harte welkom in De Open Hof, op zondag en alle dagen van de week. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.