Het Piershilse echtpaar De Groof is 65 jaar getrouwd

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

PIERSHIL – Ongetwijfeld kent het leven van het Piershilse echtpaar De Groof tal van bijzondere en memorabele dagen. Maar het is vooral vrijdag 8 januari 1954 die in hun hart en hoofd staat gegrift. Op deze dag, nu 65 jaar geleden, gaven meneer J. (Hans) de Groof (86) en mevrouw C. (Corry) de Groof- van Oosterom (87) hun jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. De bruidegom zag het levenslicht op 25 mei 1932 in Amsterdam; de wieg van de bruid stond op 14 februari 1931 in Boskoop. Reden voor locoburgemeester Paul Boogaard om het jubilerende bruidspaar in woonzorgcentrum Heemzicht een felicitatiebezoek te brengen. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij hen een boeket bloemen. 

Vakantieliefde
Het leven van de Amsterdamse Hans de Groof en de Boskoops Corry van Oosterom kwam ooit samen in het Gelderse Nunspeet. Het was tijdens een vakantie dat zij elkaar voor het eerst zagen. Sindsdien zijn zij elkaar niet meer uit het oog verloren. Een vakantieliefde die al meer dan 65 jaar duurt!

Amsterdam werd de woonplaats van het bruidspaar. Ze zijn meerdere keren verhuisd, maar altijd binnen Amsterdam.

Werk
De bruidegom verdiende zijn dagelijks brood aanvankelijk als timmerman/meubelmaker, maar belandde later in de antiekwereld. Het grootste deel van zijn leven werkte hij als antiquiteiten restaurator. De bruid was naaister. 

Een leuke bijkomstigheid was dat zij vaak samen konden werken. Toen meneer De Groof voor zijn werk Aziatische Wajangpoppen restaureerde, naaide zijn vrouw de nieuwe jurkjes voor deze marionetten. En voor de Afrikaanse houten Ashanti beeldjes die Hans onder handen nam, maakte Corry daarvoor mooie kleine kettinkjes van antieke kraaltjes. Ze gingen ook altijd samen op zakenreis, bijvoorbeeld naar kunstbeurzen in Florence.

Schilderen (met olieverf) is de grote hobby van de jubilerende bruidegom. Vooral zijn kleine schilderijen van Toscane oogsten alom waardering.

Kinderen
Het echtpaar De Groof kreeg één dochter en daarnaast is de familie uitgebreid met twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren