Programmeren is de nieuwe taal die kinderen wereldwijd leren spreken

97

Oud-BeijerlandDe Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op 19 januari een CoderDojo. Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21eeeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

De CoderDojo is op zaterdagmiddag 19 januari van 13.45 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt. Er wordt geen les gegeven, de deelnemers worden begeleid in het leren, samenwerken en onderzoeken. Ze kunnen aan de slag met leskaarten (Scratch, Python, Java, databases, etc.), of ze kunnen aan hun eigen project komen werken. Natuurlijk kunnen de deelnemers ook bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Bijna alles is mogelijk! De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes.

Dankzij het bedrijf Explect uit Oud-Beijerland kan er ook met de micro:bit gewerkt worden. De micro:bit is een klein micro-computertje dat met vier verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd. De Bibliotheek is heel blij met de sponsoring van Explect.

Voor de Dojo van 19 januari zijn nog 5 plekken beschikbaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. De ticketverkoop gaat via de officiële website van CoderDojo: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard. De bevestigingsmail moet op 19 januari getoond worden bij binnenkomst. Wie zich opgeeft, wordt gevraagd een eigen laptop mee te nemen of er een van iemand te lenen. De CoderDojo vindt plaats in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt, gevestigd aan Rembrandtplein 1 te Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.