NSVV vergeet te scoren

5 Min Read

De supporters die voor spektakel gekomen waren, gingen in de rust met koude tenen naar het clubhuis voor een warm drankje. De tweede helft was wel vanaf de eerste minuut een spektakelstuk van NSVV op jacht naar de openingstreffer. Vijfenveertig minuten hadden de supporters het idee, die goal valt echt wel een keer. Het mag best een klein wonder genoemd worden, maar uiteindelijk passeerde de bal geen enkele keer de doellijn van DBGC. Gelukkig hield de verdediging van NSVV ook stand in de paar momenten dat DBGC met een messcherpe counter probeerde te scoren.

Ondanks het te lage tempo in de eerste helft, waren er wel drie kansen voor NSVV. Na ruim een kwartier had DBGC-keeper Roy Nieuwland moeite om een vrije trap van Mitchel Louwerens te verwerken en de bal kwam op het hoofd van Lorenzo Pengel. Lorenzo kon de bal geen goede richting meer meegeven en van dichtbij ging de bal net naast. De mooiste aanval begon bij Peter Jan Cazander en via Richard Bras en Lorenzo Pengel kwam de bal voor de voeten van Sjoerd Hofstede. Zijn schot werd nog net aangeraakt en verdween naast het doel. Uit de daaropvolgende corner kopte Jeroen Voshart net over. DBGC kwam niet verder dan een schot van Thijs Tromp.

De tweede helft ging NSVV vanaf de eerste minuut met volle kracht vooruit. Binnen vijf minuten tikte Yoeron van der Ree een corner bij de eerste paal achter zijn standbeen verder en de bal kwam binnen één meter van de doellijn tot stilstand. Iedereen dook op de bal en uiteindelijk ging de bal in de scrimmage via een DBGC-speler onderkant lat uit het doel. Volgende kans was voor Peter Jan Cazander die schuin vanaf links op het doel afging, maar hij zette zijn actie te ver naar links door en het werd corner. NSVV bleef jagen op het doelpunt en de volgende grote kans was weer voor Peter Jan Cazander. Een mooie voorzet van Mitchel Louwerens werd onder controle gebracht door Jeroen Voshart. Hij liet de kans aan Peter Jan en een DBGC-speler kon de bal nog net van richting veranderen. De gevaarlijkste voorzet van Mitchel Louwerens kwam bij de eerste paal in de kluts tussen Levi Vugts en een DBGC-verdediger. De bal ging via een curve verder naar de tweede paal en het was ongelofelijk dat de bal niet in het netje kwam. De laatste NSVV-kans was een kopbal van Levi Vugts, waarna Jeroen Voshart met zijn teen hoog in de lucht de bal verlengde, maar de bal ging ook weer net over. DBGC moest zich de tweede helft vooral bezighouden met verdedigen, maar af en toe kwamen ze er snel uit. De verdediging van NSVV stond die keren als een huis. Toch lukte het Thijs Tromp en Jeroen Sep om een schot op het NSVV-doel te lossen. NSVV heeft met keeper Melvin Kruijthof natuurlijk nog een uitstekende sluitpost, die zich niet liet verassen. Het wonder geschiedde en het bleef nul tegen nul.

Na de drie laatste wedstrijden niet gewonnen te hebben, moet NSVV de volgende wedstrijd winnen om de aansluiting met de top van deze klasse te behouden. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Bruse Boys. In deze uitwedstrijd ging NSVV ook pas de tweede helft voetballen en liep uiteindelijk uit naar een 1-4 overwinning. Advies is deze keer wel gewoon vanaf minuut één vol voor de winst te gaan voetballen en direct te scoren.