Ruime overwinning voor Ventura Sport: 29-6

86

STRIJEN – De korfballers van Ventura Sport boekten afgelopen zaterdag een zeer ruime overwinning. Het zwakke ‘t Capproen werd met 29-6 naar huis gestuurd.

Tegenstander ’t Capproen uit Hellevoetsluis had vorige week de eerste winstpunten van deze competitie gepakt, dus vooraf hield Ventura nog enigszins rekening met een strijdlustige tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd bleek echter dat Ventura weinig te vrezen had, de gasten hadden zowel aanvallend als verdedigend weinig in te brengen, behalve het voortdurend vertragen van het tempo. Aan Ventura de taak om eenmaal in balbezit het tempo weer op te voeren en op zoek te gaan naar goede aanvallen en doelpunten. Daar slaagde de ploeg afgelopen zaterdag prima in.

Bij rust was het verschil al 10 doelpunten: 13-3. Ook in de 2ehelft ging Ventura vrolijk verder, op zoek naar meer doelpunten. En die kwamen er ook. Uiteindelijk eindigde de éénzijdige wedstrijd in 29-6, waarbij alle basisspelers van Ventura Sport minimaal 2x scoorden.

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Siebe Buitendijk 8x, Arnold in ’t Veld 5x, Arco Dalm 3x, Leanne Brugts 3x, Lotte Buitendijk 3x, Marlijn Schaap 2x, Yara Huising 2x, Lennert Leunis 2x en Thomas Zoeter 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Ventura Sport 5-10
2. Gemini 5-8
3. Thor (R) 5-6
4. Olympia (S) 5-6
5. Sperwers 6-4
6. ‘t Capproen 5-2
7. Nikantes 5-0

Komende zaterdag (26 januari) speelt Ventura Sport uit tegen Thor (R). In sporthal De Riederpoort in Barendrecht, aanvang 16:30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.