Start serie “Orgelconcert bij kaarslicht”

124

Mijnsheerenland – Op zaterdag 26 januari vindt het eerste orgelconcert van het nieuwe seizoen plaats.Het is het eerste in een reeks van drie “Orgelconcerten bij kaarslicht”.
‘Huisorganist’ Rien Donkersloot verzorgt de aftrap; de Laurentiuskerk zal sfeervol verlicht zijn tijdens dit concert.

Onder het motto “Bach bij kaarslicht” verzorgt Rien Donkersloot het eerste concert van 2019 in Mijnsheerenland. Op het programma staat een aantrekkelijke mix van orgelwerken. Zo klinken een aantal vroege Bachwerken, waaronder het virtuoze Preludium en Fuge in C BWV 531 en de koraalfantasie “Ein feste Burg ist unser Gott”. Daarnaast klinkt Bachs Concerto in a moll; een werk van Antonio Vivaldi dat door Bach op meesterlijke manier voor orgel bewerkt is.
Verder klinken een aantal transcripties van delen uit Cantates. Het programma wordt besloten met de feestelijke Toccata in F BWV 540.

De andere twee concerten in de serie worden gehouden op:

  • Zaterdag 16 februari door Sietze de Vries
  • Zaterdag 23 maart door Rien Donkersloot

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.