Gemeente Hoeksche Waard wethouder Huibert Steen leest voor op de Bouwsteen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto's: W.Vergeer

‘s-Gravendeel – Het Nationaal Voorleesontbijt is traditioneel de start van de Nationale Voorleesdagen. Op cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel waren verschillende gasten uitgenodigd die voorlazen, terwijl de kinderen hun ontbijtjes nuttigden. 

In groep 8b was wethouder onderwijs van de gemeente Hoeksche Waard,  te gast. Hij onderstreepte nog eens het belang van voorlezen en riep de kinderen op hun ouders, opa’s en oma’s een keer voor te laten lezen. De wethouder zelf was twee jaar geleden voor het laatst voorgelezen; zijn vader vertelde toen een prachtig kerstverhaal! 

In de klas luisterden de kinderen ademloos naar de belevenissen van de 16-jarige schildknaap Tiuri, die graag ridder wil worden. In de nacht voor de ridderslag besluit Tiuri een onbekende man te helpen met niet te voorziene consequenties tot gevolg.
 
Het verhaal van Tiuri komt uit het meest bekroonde jeugdboek ooit: ‘Een brief voor de koning’ van Tonke Dragt. Vorige week werd bekend dat Netflix de roman zal verfilmen voor een tv-serie, die volgend jaar te zien zal zijn!

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.