NSVV wint gemakkelijk in Arnemuiden

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Arnemuiden – Na drie niet gewonnen wedstrijden moest NSVV weer eens winnen om de derde plaats vast te houden. Tegenstander Arnemuiden maakte indruk op NSVV tijdens de thuiswedstrijd en ook nu bleek het weer een goed voetballende ploeg die te laag geklasseerd lijkt. De vorige wedstrijd tegen DBGC ontbrak het bij NSVV alleen aan doelpunten. Tegen Arnemuiden werden de kansen wel benut en kon NSVV uitlopen naar de grootste overwinning van dit seizoen. Naast het afmaken van de kansen was de grootste winst het opvangen van het ontbreken van vijf potentiele basiskrachten. NSVV heeft dit seizoen een brede gelijkwaardige selectie. Het was de eerste basisplaats voor de achttienjarige Levi Vugts en Sjoerd Hofstede eiste een hoofdrol op met zijn spel en twee doelpunten.

Het eerste kwartier kreeg Arnemuiden twee kansen. Spits Jordy van Koeveringe leek binnen de zestienmeter vrij te kunnen schieten, maar Michael Ouwens kon het schot nog enigszins smoren. Later was het Cores Siwabessy die knap doorkwam over links, maar zijn schot ging voorlangs. Sjoerd Hofstede was beter in het afmaken van de kansen. Het eerste doelpunt was een mooie assist van Lorenzo Pengel, die Sjoerd vrijspeelde op rechts. Het schot van Sjoerd werd nog aangeraakt en ging met effect over keeper Joan van Belzen. Het tweede doelpunt was een dieptebal op Sjoerd Hofstede. Joan van Belzen kwam ver zijn doel uit, maar raakte de bal niet volledig. Sjoerd kon de bal daarna in het lege doel afwerken.

Tweede helft ging Arnemuiden wat meer naar voren spelen om een doelpunt te forceren, maar creëerde geen goede kansen. NSVV voetbalde goed en creëerde wel kansen en uiteindelijk werden er nog drie doelpunten gemaakt. Eerste doelpunt was een mooie dieptebal op Mitchel Louwerens. Zijn voorzet was op maat voor Lorenzo Pengel. Na een paar keer kappen en draaien schoof hij de bal netjes in de goal. Tweede doelpunt was een fraai strak afstandsschot van Mitchel Louwerens. Laatste doelpunt was een beheerste schuiver van debutant Levi Vugts.

Van de zestien verliespunten heeft NSVV er elf opgelopen in thuiswedstrijden. Van deze elf verliespunten was alleen tegen koploper Oostkapelle niet te voorkomen. NSVV heeft tegen de nummer tien en elf thuis verloren. A.s. zaterdag komt de rode lantaarndrager Nieuwdorp op bezoek. Het is aan de spelers van NSVV om deze statistiek om te buigen.

Opstelling NSVV:

Melvin Kruijthof, Yoeron van der Ree, Jessy Fortes (77e Boyd van Andel), Michael Ouwens, Roderick Bekker, Sjoerd Hofstede, Richard Bras (75e Christian van der Velden), Jeroen Voshart, Mitchel Louwerens, Lorenzo Pengel, Levi Vugts

Ruststand: 0-2

Eindstand: 0-5

Scoreverloop:

17e min. 0-1 Sjoerd Hofstede

38e min. 0-2 Sjoerd Hofstede

70e min. 0-3 Lorenzo Pengel

73e min. 0-4 Mitchel Louwerens

88e min. 0-5 Levi Vugts


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.