Meegluren met broeden en voeden: de buizerdwebcam uit Westmaas is weer live

Westmaas – De webcam gericht op een buizerdnest in Westmaas in de Hoeksche Waard staat weer aan. Het nest is nu nog leeg, de komende weken kunnen kijkers als het goed is net als vorig jaar meekijken met de balts, de paring, het uitkomen van de eieren en het opvoeden van de kuikens.

De webcam staat sinds 12:00 uur zondagmiddag aan. De initiatiefnemers van de website NestkastLIVE begonnen in 2006 op kleine schaal en hebben nu op zo’n vijftien plekken camera’s hangen. Die staan niet altijd allemaal aan. In overleg met de eigenaar van de achtertuin waar het buizerdnest hangt, is dit jaar opnieuw de apparatuur in Westmaas aangesloten.

De lens moest even worden schoongemaakt en de camera wat bijgesteld. Er is nog geen buizerd te zien, maar de eerste bezoekers van het nest zijn al gesignaleerd.

Volg het nest 24 uur per dag via nestkastlive.nl/buizerd

Vorig jaar trokken de kuikens van de buizerds in het nest duizenden kijkers per dag


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.