NOS en Regionale Omroepen zoals RTV Rijnmond bundelen krachten online

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De NOS en de regionale omroepen gaan nóg nauwer samenwerken: content van regionale omroepen krijgt een vaste plek op NOS.nl en de NOS app. In een later stadium worden ook berichten van de NOS rechtstreeks op de websites en apps van de regionale omroepen geplaatst.

Hoofdredacteur Ib Haarsma: “Ik kijk erg uit naar de bundeling van de krachten van landelijke en regionale media. Het is fijn voor onze regionale omroep dat wij een nog prominentere plaats krijgen binnen de NOS. Als hoofdredacteur ben ik dan ook erg blij met deze intensievere samenwerking”.

Uitwerking

Een projectgroep gaat nu aan de slag met het uitwerken van de plannen. De bedoeling is dat de artikelen van regionale omroep(en) rechtstreeks worden doorgeplaatst naar de NOS site en app. Andersom kunnen de bezoekers van de sites en app van de regionale omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste NOS nieuwsonderwerpen. Het streven is om de veranderingen dit najaar door te voeren.

Eerdere samenwerkingsprojecten

De NOS en de dertien regionale omroepen werken al langer samen. Waar het ooit is begonnen op de radio is het inmiddels gegroeid naar veel meer: regionale blokken in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur; het uitwisselen van agenda’s, interviews en video en een toenemend gebruik door regionale omroepen van het door de NOS ontwikkelde redactiesysteem iNOS.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.