Jacco Vink laat Piershil toch juichen

Piershil – Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen leek het treffen tussen Piershil en Vierpolders uit te lopen op een 9-0 nederlaag voor de roodwitten. Aanvoerder Jacco Vink dacht daar anders over en bepaalde met een rake trap in de kruising de eindstand te Piershil op 1-9.

,,Het is tekenend voor deze ploeg dat strijdlust en mentaliteit nog altijd de boventoon voert. Geen enkele tegenstander krijgt iets cadeau van ons”, zo beschouwde trainer John van der Toorn na. Onder de lastige weersomstandigheden was geen moment sprake van een echte wedstrijd, het hielp de ploeg van trainer Paul Bestebreur dat er na 2 minuten al werd raak getrapt door Douwe Zijlstra: 0-1. Met de wind schuin in de rust liepen de gasten voor de thee uit naar 0-4.

Piershil kon in de tweede helft iets meer uit de schulp kruipen, zo zag ook trainer Van der Toorn. ,,Hier en daar een kansje, we strandden echter op de defensie. De gasten gingen creatiever om met de tegenwind, hierdoor liep de score te gemakkelijk weer hoog op”. In de tweede helft scoorden de gasten nog vijf treffers, Ricardo Nijsen scoorde een valse hattrick. Toch eindigde het duel met een goed gevoel voor de staartploeg van 3D. De mooiste goal van de middag werd beschouwd als de winnende en gaven spelers en publiek reden tot juichen.