Orgelconcert bij kaarslicht door Sietze de Vries

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Op zaterdag 16 februari vindt het tweede concert plaats in een reeks van drie “Orgelconcerten bij kaarslicht”. Organist is ditmaal Sietze de Vries; de Laurentiuskerk zal sfeervol verlicht zijn tijdens dit concert.


Sietze de Vries trad enige jaren geleden al met groot succes op in Mijnsheerenland. Sietze is een druk bezet organist, die concerten geeft door heel Europa en daarnaast actief is als docent, als begeleider van het Roder Meisjeskoor en als kerkorganist van de Martinikerk in Groningen met het beroemde Schnitger-orgel.
Sietze is een begenadigd improvisator; een kwaliteit die hij ook op 16 februari zal demonstreren.
Op het programma staan namelijk naast werken van Johann Sebastian Bach, twee improvisaties vermeld.

Van J.S. Bach klinken een tweetal koraalbewerkingen, waaronder het ingetogen koraal “Schmücke dich, o liebe Seele”. Verder klinkt een levendig concerto in G; een werk dat gecomponeerd werd door Johann Ernst, Prinz von Sachsen Weimar, maar dat door Bach gearrangeerd en herschreven werd voor orgel. Daarnaast klinkt Bachs virtuoze en feestelijke Preludium en Fuga in D BWV 532; dit stuk is met name beroemd om zijn virtuoze fuga, waarbij het pedaal een hoofdrol vervult.

Sietze de Vries begint en besluit zijn concertprogramma met een improvisatie.
Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert is er koffie en thee. Van harte welkom.

Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.