Inzamelactie voor het Odensehuis Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – ‘Iedere Hoeksche Waarder 1 euro voor het Odensehuis’, dat was de slogan die initiatiefnemer Jan Bouma (95) bedacht voor een inzamelactie voor het inloophuis voor mensen met beginnende dementie en geheugenproblemen in Oud-Beijerland.

Voor hem was de aanleiding voor deze inzamelactie de gemeentelijke herindeling. ,,Er is nu een gemeente. Het Odensehuis liep daar op vooruit want dat was er al voor heel de Hoeksche Waard’’, aldus Jan Bouma.

De Hoeksche Waard wordt zwaarder dan gemiddeld getroffen door de ziekte dementie. Bouma veronderstelt: ,, Als iedereen te maken krijgt met de ziekte dementie, zal de bereidheid om bij te dragen groot zijn. De actie moet geld opleveren, maar zal ook de gemeenschapszin bevorderen.’’

Bestuurslid Ed Lammens voert nog een belangrijke reden aan voor de inzamelactie: ,,Wij moeten ons onderkomen aan de Jan Tooropstraat verlaten. Wij krijgen een plek in de nieuwe multifunctionele accommodatie ‘Boezem & Co’ bij de kinderboerderij in Oud-Beijerland. Dat nieuwe inloophuis moeten we wel inrichten en daar is geld voor nodig.’’

De Stichting Odensehuis wordt vooralsnog niet structureel gesubsidieerd. ,,Van het geld dat wij krijgen kunnen wij de huur en de professionele medewerkers – 1 FTE – betalen. Als deze actie een succes wordt, betekent dat een verruiming van onze mogelijkheden’’, aldus Lammens.

Er is niet alleen geld nodig voor de inrichting van de nieuwe ontmoetingsplek, maar ook voor de scholing van vrijwilligers en uitbreiding van het aanbod aan activiteiten voor de bezoekers. De Stichting Odensehuis vraagt alle Hoeksche Waarders om één euro (of meer) te storten op rekening NL02RABO0122800176 ten name van Stichting Odensehuis Hoeksche Waard, onder vermelding van ‘1 euro voor het Odensehuis’.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren