Aanrader: Vervolgcursus Natuurfotografie 4 en 25 maart 2019

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De zon zorgde zaterdagmorgen vroeg in de Oeverlanden van Strijensas voor een mooi silhouet in het hoge gras :) - foto Jeffrey Groeneweg

HOEKSCHE WAARD – Hou je van de natuur en van fotograferen? Heb je het zelf instellen van diafragma en sluitertijd en het maken van een mooie compositie inmiddels goed in de vingers?Dan is de Vervolgcursus Natuurfotografie van Hoekschewaards Landschap interessant voor jou!

Iedereen, die de basistechnieken van het fotograferen met een spiegelreflex- of een systeemcamera beheerst, is welkom bij de Vervolgcursus Natuurfotografie. De cursus is niet geschikt voor mensen met een compactcamera.

Met een andere belichting of techniek kun je een onderwerp beter of verrassend andersin beeld brengen. In de cursus besteden we aandacht aan het gebruik van filtersen het maken van een compositie met meer diepte in de foto. Ook bewust over- of onderbelichten en verschillende creatieve manieren om te fotograferen komen aan bod. Voor de meeste van deze onderwerpen is een statief onmisbaar.

Tussen de twee lesavonden krijgen de cursisten opdrachten om aan de slag te gaan. Van elke ingeleverde opdrachtfoto krijgen de cursisten een uitgebreide bespreking via de mail toegestuurd. De vervolgcursus sluiten we af met een praktijkles fotograferen.

Praktische informatie:

  • Maximaal 25 deelnemers
  • Twee cursusavonden op de maandagen 4 en 25 maart 2019
  • Praktijkafsluiting zaterdag 30 maart 2019 in de Geertruida Agathapolder en Kuipersveer
  • Leslocatie is het Nationaal Landschap Centrum, Veerweg 1c, 3281 LX in Numansdorp
  • Docenten: Leen de Zeeuw en Marjon Kunst van de Werkgroep Natuurfotografie HWL
  • Aanmelden of vragen via een mail naar [email protected] met vermelding van het merk en model van de eigen spiegelreflex- of systeemcamera
  • – De kosten zijn voor niet-leden € 35,-, leden van HWL betalen € 25,-

Je aanmelding zien we graag tegemoet.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.