Zinkwegse Boys gelijk bij Hekelingen

5 Min Read

Hekelingen  – De wedstrijd Hekelingen – Zinkwegse Boys eindigde uiteindelijk in 2-2. Runner up Hekelingen is na de winterstop “on fire” en won 3 keer op rij, waarvan 2 keer tegen een ploeg uit de kopgroep. Het leek dus op voorhand voor ZWB, dat de thuiswedstrijd met 5-2 won, een pittige wedstrijd te gaan worden.

In de openingsfase kwam het eerste gevaar van Kevin Brasser namens Zinkwegse Boys. Hij raakte van grote afstand echter de lat. Hekelingen had veel dreiging vanaf de linkerklank maar aanvankelijk nog zonder doelpogingen. In de 13e minuut kopte Eric den Outer uit een vrije trap van Fouad el Ouazizi rakelings over. Zeven minuten later mikte John Ackon op aangeven van Brasser net naast. In minuut 26 en 30 was er 2 keer doelgevaar van de kant van Hekelingen. Beide keren werd naast geschoten. In de 40e minuut brak Martijn van Zuuren door en hij werd in zijn vrije weg naar de goal door een verdediger naar de grond getrokken en deze kon met rood vertrekken. De toegekende vrije trap werd door Mike Fiere over geschoten. Vier minuten later kwam van Zuuren alleen voor de keeper mag zag zijn lage schuiver gekeerd worden. Diep in blessuretijd van de 1e helft, letterlijk in de laatste seconde, kwam Hekelingen echter op 1-0. De ploeg werd door de Zinkweg teruggedrongen maar na balverlies van ZWB brak men met 2 man razendsnel uit. De 1e inzet werd nog door Zinkwegkeeper Stephan van Ruiven gekeerd maar de rebound was bij de 2e paal voor de mee opkomende man. De scheidsrechter liet hierna niet meer aftrappen maar floot direct voor de rust waardoor de Boys met een domper naar de thee gingen.

In de 2e helft begon de Zinkweg matig en Hekelingen kreeg een goede kans die door keeper van Ruiven knap gekeerd werd. In de 58e minuut volgde pas de 1e kans voor ZWB na rust. Mees Lebbink zag zijn inzet gekeerd worden. De Boys kwamen, haast traditioneel dit seizoen, in het laatste half uur goed in de wedstrijd maar het was echter continu uitkijken voor balverlies want de tegenstander was op de counter levensgevaarlijk. John Ackon schoof in de 60e minuut de bal beheerst langs de keeper en leek te scoren maar in een uiterste krachtsinspanning haalde de aanvoerder de bal knap van de doellijn waarbij hij zich blesseerde maar hij kon verder. Vijf minuten later was het wel raak. Mike Fiere zette goed door en bracht de bal voor de goal waar Mees Lebbink af wist te ronden, 1-1. Even later kwam Lebbink weer alleen voor de keeper maar raakte de bal verkeerd waardoor het gevaar geweken was. Het was Hekelingen wat even later balverlies van het aanvallende en diep spelende Zinkwegse Boys bijna afstrafte. Een uitbraak van de snelle technische linkerspits werd afgesloten met een schot net naast. In de 72e minuut een soortgelijke situatie. Wederom balverlies van Zinkweg in de drukte op de helft van Hekelingen en de spits werd weer het open veld in gestuurd, week uit naar rechts en rondde knap af, 2-1. Trainer Nasser Abdalla van de Zinkweg bracht hierna de aanvallend ingestelde Fertoute en Al Turky, naast de spitsen Ackon en van Zuuren, binnen de lijnen om vol op de aanval te spelen. De Boys hielden het spel heel breed en Hekelingen moest ver terug. Het was in de 75e minuut dat Martijn van Zuuren die na 2 gesmoorde inzetten op rij de bal voor zijn schoen kreeg en keihard afrondde, 2-2. Zinkweg bleef hierna, met ook laatste man Mike Fiere nog doorgeschoven, druk zetten maar na balverlies kwam de thuisploeg ook steeds goed door met zijn uitbraken. Zo,n 10 minuten voor tijd kreeg Mees Lebbink van ZWB zijn 2e gele kaart en kon ook vertrekken. Met 10 tegen 10 kon het nog steeds 2 kanten uit maar in de spannende slotfase werd niet meer gescoord waardoor het bij een puntendeling bleef.