Column: Niks mis mee toch die deurbel aan het Molenaar / Binnenpad in Oud-Beijerland

0
1051

Niks mis mee toch een deurbel? Nou hier wel! Het complex, waar de gemiddelde leeftijd van de bewoners rond de 70 jaar ligt is momenteel voorzien van een aantal noodbellen, naast de bestaande plaatjes waar de zeer oude druksystemen hebben gehangen, ze waren nog maar pakweg 25 jaar oud- kleine zilveren knopjes! Hoe leuk is dat! Ze schitteren in de zon en voordat je naar binnen gaat moet je eerst een spelletje doen: ” raad het knopje bij het juiste huisnummer” Wat geweldig hoe deze wooncorporatie uit de Hoeksche Waard meeleeft met de bejaarden mensen!

Overal is aan gedacht :” het brein, het zicht en het gehoor!” Op deze manier blijf je jong moet men gedacht hebben! Goed kijken, luisteren en afwachten …. “Hallo is daar er iemand?” Ja Anna hier! “Ik ken u niet? Je kent mij niet ? We hebben een afspraak toch? Druk je op knopje A, gaat de bel behorende bij nummer C.. Een vermoeiende onderneming voor dame C om in haar rolstoel naar haar intercom te gaan. En wat te denken als er een bodediensten voor de deur staat? Vaak genoeg gaan zij onverrichte zaken weer terug met jou pakket!

Jammer dat bij de verbouwing enkele maanden geleden -er is een dichte entree gecreerd- geen rekening is gehouden dat het hier aanleunwoningen betreft van een bejaardenhuis .Bij binnenkomst kom je in een grote hal waar ik me bij afvraag wat de meerwaarde hier van is. Een nette uitstraling is alles wat ik me kan bedenken.! Een rollator voorzien van wat boodschapjes is heel lastig om over de drempel te krijgen. De deur van de berging waar menigeen met scootmobiel en/of rollator gebruik van maakt is voor velen zeer lastig om op slot te krijgen. Hier zijn namelijk drie handelingen voor nodig. Bovendien is bij het omdraaien van de sleutel veel kracht nodig. Bij veel wind slaat deze tegen je aan. Ook bij de dame in haar scootmobiel die hierdoor helse pijn ervaart. Deze dame vroeg huilend een bewoonster de deur voor haar op slot te draaien. Zo bang voor de verantwoordelijkheid wat betreft diefstal. De lift is momenteel voorzien van “sfeerverlichting ” Een noodlampje vastgeplakt met duketape en een briefje met wat krabbels laat je weten- met gezonde ogen- dat het zo spoedig mogelijk wordt opgelost.

Inmiddels alweer anderhalve week geleden. Ik moet er niet aan denken wanneer iemand hierdoor misstapt. Een andere bewoonster meldde een lekkage. Wat fijn dat “er al “na drie weken aktie werd ondernomen!. Namenlijk een briefje op de deurmat van de bovenbuurvrouw voor het maken van een afspraak. Hopen dat dit inmiddels is gebeurd! En zo zijn er nog een tal van kleine gebreken die mijn inziens snel opgelost kunnen worden. “Hallo is daar iemand?” Nou hier niet! .

Anita van Bruggen

Fotografie Ingeborg van Bruggen

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.