Oordeelsvormende raadsvergadering gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
De raadszaal in het voormalige gemeentehuis van Oud-Beijerland moest opnieuw ingericht worden vanwege het grote aantal raadsleden.

HOEKSCHE WAARD – Dinsdag 19 maart a.s. wordt de zogenaamde oordeelsvormende vergadering gehouden van gemeente Hoeksche Waard. De openbare vergadering begint om 19.30 uur. Deze keer voor het eerst in de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6.

Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:
– Mobiliteitsagenda
– Bestemmingsplan Nieuw-Beijerland Zuid II
– Bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013
– Bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013
– Bestemmingsplan Torensteepolder landgoederenzone 2e fase
– Bestemmingsplan Abel Tasmankwartier in Oud-Beijerland
– Aanwijzing Stichting Omroep Hoeksche Waard als lokale publieke media-instelling
– Erfgoed verordening

De volledige agenda is terug te vinden op de raadswebsite onder de knop ‘Vergaderschema’: www.gemeenteraadhw.nl.

De raad gaat met elkaar in gesprek over thema’s en vormt zich een oordeel. In deze fase van de vergaderreeks debatteert de raad over de inhoud van de verschillende onderwerpen. Mede door dit debat komen de partijen tot hun politieke oordeel over het onderwerp. Tijdens de oordeelsvormende vergadering kunnen bewoners, bedrijven en organisaties het woord richten tot de raad. De oordeelsvormende vergaderingen worden live uitgezonden via de raadswebsite: ‘Live-uitzendingen’.

Wilt u als inwoner van gemeente Hoeksche Waard eens een kijkje komen nemen bij een oordeelsvormende vergadering, dan bent u van harte uitgenodigd. Inwoners met een iPad kunnen de app Politiek Portaal gratis downloaden. Dit is de publieke versie van de applicatie waarmee de raadsleden vergaderen en waarin alleen de openbare stukken zichtbaar zijn.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.