Zinkweg met 6 – 1 onderuit bij BZC Zuidpark

ROTTERDAM – Ontgoocheld stonden de spelers van Zinkwegse Boys elkaar, in de uiteindelijk met 6-1 verloren wedstrijd, aan te kijken nadat BZC Zuiderpark zojuist in de 40e minuut op 4-0 was gekomen.

Werkelijk iedere kans van de lijstaanvoerder was in deze fase van de wedstrijd raak. Tussendoor kreeg ZWB ook 3 goede kansen maar bij 1-0 achter zag Martijn van Zuuren zijn inzet door de keeper gekeerd worden en schoot John Ackon rakelings naast. Bij 2-0 achter leek Ackon dan toch voor de aansluitingstreffer te tekenen maar de bal werd door een verdediger alsnog van de doellijn gehaald. Aan de overkant toonde vooral de sterke spits Marwin Richard zijn klasse. De Boys gaven op geheel on-Zinkwegse wijze keer op keer juist tegen de oud-speler van o.a. Barendrecht veel te veel ruimte weg en dat was funest. Goed bediend door zijn medespelers wist hij steeds de ruimte in te duiken en 3 van de 6 treffers te scoren.

Na de 4-0 ruststand deed Zinkweg vanaf de aftrap van de 2e helft iets terug. John Ackon werd gevloerd en Mike Fiere benutte de toegekende strafschop, 4-1. Een paar minuten later was er een soortgelijke situatie aan de overkant en ook BZC Zuiderpark schoot vanaf de stip raak, 5-1. Hierna waren er nog wel wat kansen voor ZWB middels Ackon, Al Turky en van Zuuren maar het ontbrak aan overtuiging in de afronding. Ook de thuisploeg kreeg nog beste kansen waarvan er uiteindelijk nog 1 werd benut waardoor de wedstrijd eindigde in een 6-1 overwinning voor BZC Zuiderpark.