Zesmaal eremetaal zwemselectie ZVS bij vierde Nationale Zwemcompetitie te Strijen

124

STRIJEN Zaterdag 23 maart 2019 werd de vierde editie van de KNZB-competitie gezwommen. Vanwege veel afmeldingen aan onze kant startten we dit keer een kleine groep deelnemers in het Laco Sportcentrum te Strijen. Trainer/coach Han van Antwerpen kon vandaag rekenen op elf deelnemers.

Deelnemende verenigingen: ZV Strijen (Strijen), ACZ (Capelle aan den IJssel), SG-HGA (SVO uit Groot Ammers en ZVH uit Hardinxveld Giessendam) en ZVS (’s-Gravendeel).

Tijdens deze wedstrijd zijn er weer een aantal medailles behaald, persoonlijke records gesneuveld en een mooie nieuwe tijden neergezet.

Anna Kok mocht als eerste en zwom al meteen een PR van een halve seconde op de 50 meter vrije slag. Dewi Sint-Nicolaas (-5 sec.) en Anne van Antwerpen (-0,5 sec.) volgden op de 100 meter vrije slag snel haar voorbeeld.

Bij onze jongste zwemsters (meisjes minioren) ging het ook heel goed! Jana Willemstein behaalde twee nieuwe besttijden en daarnaast ook nog eens een gouden én brozen medaille. Lieve van den Berg zwom ook tweemaal sneller dan ooit en bekroonde haar inzet met een zilveren plak. In dezelfde leeftijdscategorie zetten Tessa Koomans en Priscilla van Riemsdijk beiden goede tijden neer.

Ook de jongens en heren waren op dreef. Stijn den Hartog liet ook van zich horen 100 meter vrije slag. Roan Craenen zwom naar een derde plaats met de 50 meter rugslag. Jim Sint-Nicolaas behaalde een zilveren medaille op de 100 meter vrijeslag en ook voor Tim Kruijthoff lag er na zijn 25 meter rugslag eremetaal klaar.

Goud:

Jana Willemstein (50 meter vlinderslag)

Zilver:

Lieve van den Berg (50 meter vlinderslag), Jim Sint-Nicolaas (100 meter vrije slag) en Tim Kruijthoff (25 meter rugslag)

Brons:

Jana Willemstein (100 meter vrije slag) en Roan Craenen (50 meter rugslag)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.