50e Zonnebloemloterij van start

66

Donderdag 11 april is voor de 50ekeer de Zonnebloemloterij van start gegaan. Zonnebloem Ambassadeur Frans Duijts ontving uit handen van directeur Marc Damen het allereerste Zonnebloemlot. Vanwege het jubileum is het prijzenpakket extra spannend. Op maandag 7 oktober vindt de trekking plaats.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen in de Hoeksche Waard komen met de loten langs deur of ze zijn aanwezig op de markt in de buurt. De loten kosten € 2,- per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem fantastische activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.

De opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten. En een gedeelte wordt besteed aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties. Jaarlijks genieten 2.800 mensen met een lichamelijke beperking van een vaarvakantie met MPS de Zonnebloem.

Prijzenpakket

In dit jubileumjaar maken lotenkopers niet alleen kans op de  €15.000, maar ook zijn er 5 extra jubileumprijzen te winnen, waaronder een auto en een weekendje weg in een Landal Greenparks. Andere mooie prijzen zijn o.a.een iPad, een saunaverwendag bij Thermen of een vakantie op Ameland. Ook zijn er leuke dagjes naar Ouwehands Dierenpark en Madurodam te winnen.

Ook online

Ook op de sociale media zijn vrijwilligers actief. Met een persoonlijke digitale verkooppagina op www.zonnebloem.nl/loterijverkopen zij loten. 

Trekking

De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 7 oktober 2019. In de prijzenpot zittenmeer dan 5.000prijzen. Zonnebloemloten kosten twee euro per stuk. Belangstellenden kunnen die tot 27 september ook bestellen op www.zonnebloem.nl/loterij. Hier is ook meer informatie te vinden over het prijzenpakket.

Er kan zoveel meer dan je denkt

De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, dagjes uit en aangepaste vakanties. Met 1.100 lokale afdelingen is de Zonnebloem actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto’s, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.