Nieuwbouw basisschool de Pijler gaat van start

505

Maasdam – Dit schooljaar wordt gestart met nieuwbouw van basisschool De Pijler in Maasdam. In de nieuwbouw komen onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk samen in Integraal Kind Centrum De Pijler.

De hoofdopzet van het ontwerp is een multifunctionele centrale hal, waaromheen de les- en opvangruimten zijn gegroepeerd. Op de kop van de hal komt een verhoogd speellokaal, dat tevens als toneel kan dienen. Door middel van panelenwanden kan de centrale hal worden opgedeeld in twee kleinere compartimenten; ook het speellokaal kan d.m.v. een panelenwand worden afgesloten.

Bijna Energie Neutraal

Het project zal als Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) worden gerealiseerd. Naast een optimale isolatie zullen o.a. een warmtepomp, gebalanceerde ventilatie met warmte-terugwinning en zonnepanelen worden toegepast om te komen tot een minimaal energieverbruik. In het vloerverwarmingssysteem kan ook koud water circuleren, waarmee het gebouw op warme dagen kan worden gekoeld, zodat een optimaal leer- en werkklimaat ontstaat.

Hieronder is een een animatiefilmpje te bekijken van de binnenkant van het nieuwe gebouw.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.