Probleemloze zege voor Ventura Sport in Spijkenisse

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Spijkenisse – Ventura Sport moest afgelopen zaterdag op bezoek bij Olympia in Spijkenisse. Op het grote en winderige veld aan de voet van de Spijkenisserbrug pakten de Strijenaren, vooral op basis van een sterke verdediging, een probleemloze overwinning. Uitslag: 3-14.

De laatste ontmoeting tussen beide teams, ongeveer 2 maanden geleden tijdens de zaalcompetitie, eindigde in een pijnlijke 18-17 nederlaag voor Ventura. Sportieve revanche was dan ook het uitgangspunt aan Strijense kant. Al snel bleek dat Ventura Sport zich daarvoor deze keer niet eens bovenmatig hoefde in te spannen, want Olympia haalde bij lange na niet het niveau van de vorige tweestrijd.

Ventura Sport had een goed verdedigend plan en Olympia was niet bij machte daar aanvallend iets tegenover te zetten. Halverwege de eerste helft stond er een veelzeggende 0-5 stand op het scorebord en de ruststand was 2-8. Helaas speelde Ventura, zeker na de rust, zelf aanvallend ook geen grootse wedstrijd. De passing en afronding waren vaak onzorgvuldig, waardoor de doelpunten schaars waren. Hierdoor werd het een saaie 2ehelft en er waren weinig toeschouwers die het jammer vonden dat de goed leidende scheidsrechter uiteindelijk bij een 3-14 stand affloot.

“Ik heb redelijk wat korfbalwedstrijden gespeeld, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit met mijn team met slechts 3 tegendoelpunten van het veld ben gestapt. Dat zal voor het laatst ergens in mijn pupillentijd zijn geweest”, aldus Ventura Sport coach Marcel Versteeg. “Dat zegt veel over de vorm van Olympia, maar wij hebben vandaag ook gewoon prima verdedigd. Als we echter aanspraak willen maken op de 3eplaats dan zullen wij zeker de aankomende wedstrijden tegen ACKC en Nio zelf ook aanvallend sterker voor de dag moeten komen. 14 doelpunten is eigenlijk simpelweg te weinig.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport:Leanne Brugts 3x, Arnold in ’t Veld 3x, Lennert Leunis 3x, Lotte Buitendijk 2x, Marlissa Seton 1x, Siebe Buitendijk 1x en Arco Dalm 1x,.

Stand 3e klasse I:
1. ACKC 10-18
2. Korbatjo 10-18
3. Ventura Sport 10-12
4. Nio 10-11
5. Thor (R) 10-9
6. Triade 10-7
7. Olympia (S) 10-4
8. Skv 10-1

Aanstaande zaterdag gaat Ventura Sport op bezoek bij koploper ACKC in Almkerk. Aanvang 14:20 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren