Kampioen uit de Hoeksche Waard: OSV Oud-Beijerland J019-1

Redactie Hoeksch Nieuws
11 Min Read
Foto: Mark de Koning

Hoeksche Waard – Het seizoen voor veel sportteams loopt ten einde en daar horen ook de kampioenen bij! De komende periode zetten we de kampioenen in het zonnetje! Is jou team in welke sport dan ook onlangs kampioen geworden. Stuur ons dat dan toe via [email protected]. We trappen deze serie af met OSV JO19-1 uit  Oud-Beijerland die afgelopen zaterdag 11 mei kampioen zijn geworden! Leider Mark de Koning stuurde dit bericht in!

OSV JO 19-1 met overtuiging Kampioen!!!!! 

Vooraf

De voorbereidingen voor de kampioenswedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport  op zaterdag 11 mei half 3 hebben de nodige voeten in de aarde. Binnen het team heeft Jarmo Bontekoe zich opgeworpen als officieel feestbeest die de nodige materialen heeft besteld om een eventueel kampioenschap luister bij te zetten, Klaas Doolaard gaat vanuit de OSV jeugdcommissie bloemen en bier regelen en coach Mark heeft ook iets onder de pet geregeld.

De zenuwen zijn inmiddels merkbaar. Of je nu naar school gaat, aan het werk bent of iets anders de hele week worden je gedachten afgeleid.  Steeds maar weer naar die ene alles bepalende wedstrijd tegen Hoogvliet. Maar er moet nog wel gewonnen worden. Geen gelijkspel en geen verlies maar winnen! Maar wat als het regent? Of als een speler geblesseerd raakt? Wat als Hoogvliet genadeloos zonder medelijden toe slaat? Wat als we het niet meer hebben? Kortom de grootste vijand lijken de eigen zenuwen te zijn Als dat maar goed gaat.

De staf Aad, Mark en Bart zijn op het OSV complex, nu de spelers groep nog. De leen spelers van de JO 17-1 Melchior en Nivaldo worden flitsend snel door de vader van Thijs uit Oostvoorne naar Oud Beijerland gebracht. In de kleedkamer voelen nog wat geruststellende woorden en wordt de tactiek en opstelling doorgenomen. Marvin op doel, Luc , Mike, Thijs en Jarmo in de verdediging, Sebastian, Quin en Ryan op het middenveld, Denley, Marnix en Nicholas in de aanval. Dirk de Klerk is de scheidsrechter en Pieter Peeters helpt met de vlag. En vandaag hebben we de luxe van een super gespecialiseerde echte medische staflid Ton die ons vandaag komt helpen bij blessures, kramp en momenten van fysieke vertwijfeling. Geregeld door Mike. Ook allemaal weer top. Zo hebben we als A1 team een heuse staf waar mening team jaloers op zal zijn.

DE WEDSTRIJD ALLER WEDSTRIJDEN

De scheidsrechter geeft al het signaal als spelers en staf gebroederlijk bijeen staan. Snel dus posities innemen. In het begin van de wedstrijd golven de aanvallen van beide teams over en weer. Toch zijn de eerste kansen voor OSV bijvoorbeeld  via een vrije trap van onze middenvelder Quin. De bal gaat over de Hoogvlietse muur en jammerlijk ook over het Hoogvlietse doel. Quin weet vlak daarna wel een Hoogvlietse aanval te breken. Dus het blijft nul tegen nul. Tijd voor een doorbraak. Marnix weet de bal op het doel te schieten, de bal gaat over het doel en komt in het achternet terecht, de doelman van Hoogvliet kan opgelucht adem halen. Op dat moment begint het vuurwerk van de OSV vrienden van het derde los te barsten. Blauw-witte rook is zichtbaar aan de randen van de velden. De sfeer zit er in ieder geval goed in. Dat blijkt ook uit de talloze supporters die vandaag langs de lijn staan; familie, vrienden en clubgenoten. Toch lijken de zenuwen nog op het veld te heersen. een doelpunt zou de zaak wat relaxter maken. Bijvoorbeeld via een aanvalscombi Marnix/Denley. Denley krijgt een voorzet de bal scheert langs het Hoogvlietse doel. Nog geen treffer dus. De strijd gaat door. Nu is het Hoogvliet wat een kans waagt met een schot op doel maar onze keeper heeft de bal klemvast. Er volgen meer OSV kansen een kopbal van Nicholas gaat naast het doel, geen treffer maar de jacht naar de verlossende openingstreffer houdt aan.

Uiteindelijk komt de verlossing via een hoekschop van Denley als de bal via Nicholas en Sebastian het doel in gaat. GOAL!!!!!!OSV leidt met 1-0.  De ban lijkt gebroken. Onze keeper moet nog aan de bak maar een Hoogvlietse bal suist over het OSV doel. De OSV aanvalsmachine begint meer en meer te draaien. De 2 -0 hangt in de lucht en wordt ook gemaakt door Marnix die de bal, verkregen onze voorste middenvelder,  scherp langs de Hoogvlietse keeper het doel in schiet. GOAL!!!!Hoogvliet blijft ontredderd achter. De derde treffer komt van Rens. Een over de flanken opstomende Sebastian speelt de bal naar Rens die richting doel gaat en oog in oog met de keeper de bal sluw het doel in weet te werken. OPNIEUW GOAL!!!!

Zo domineert het blauwwitte OSV team boven het groengele Hoogvliet. De eerste helft wordt met een mooie tussenstand afgesloten.  De zenuwen zijn de onder de knie het voetbal domineert weer. In de rust is er dan ook tijd voor wat ontspanning.

De tweede helft begint toch wat zuur. Een kans van OSV wordt gemist terwijl een vrije trap van Hoogvliet over het OSV muurtje het doel in wordt geschoten.

Zo staat het warempel al 3-1. De zenuwen keren terug. Ook de kramp. Mike moet even aan de kant. Natuurlijk zin er nog mogelijkheden Zo is er nog een kansrijke aanvalspoging over de flanken via Melchior, of via Nivaldo door het midden. We hebben geluk met het weer. Het is een stralende dag met veel zon, terwijl de weergoeroes het over regen hadden. Dat zit dus mee Er zit meer mee. Denley schiet de vierde treffer voor OSV deze middag het doel in. Na eerder poging van OSV komt de bal bij de Hoogvlietse keeper maar deze grijpt de bal niet vast. Deze komt voor de voeten van aanvaller Denley die hem koelbloedig hoog boven de keeper het doel in. GOAAAAAAAL!!!! Dat zit dus mee. Wat niet mee zit zijn de vrije trappen van Hoogvliet.  Opnieuw weet Hoogvliet vanuit deze situatie ts scoren. Het staat nu dus 4-2. Het begint weer te knagen.  Als er een penalty voor OSV gegeven wordt deze door Marnix er scherp ingeschoten. GOAL!!!!Het staat nu 5-2. De OSV voetbalmachine draait nu op volle toeren. Marnix geeft voor het doel de bal richting opstomende Denely die de bal scherp in de hoek van het doel knalt. GOAAAAAAAAL!!!!!!

Bij een 6-2  stand kan bier en bloemen al worden aangerukt.

De krampklachten houden trouwens aan. Onze medische specialiste moet veelvuldig het veld in om te assisteren. Maar eerst krijgt Hoogvliet alweer een vrije trap. Gedver alweer een treffer. Het is nu dus 6-3. Maar het maakt niets nana nul noppes meer uit. Dirk de Klerk geeft het eindsignaal. Het JO 19-1 team van OSV heeft 24 punten uit 8 wedstrijden, de naaste concurrent heeft er 19 met 1 wedstrijd meer gespeeld. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen Niet meer in te halen dus. Daarmee is

OSV JO 19 -1 KAMPIOEN!!!!!!

Wat nu volgt is een aaneenschakeling van groteske feestelijkheden. Het gehele team wordt geëerd met een de mooiste schaal in tijden, bloemen, bier, champagne veel gejoel en gezang.  Het feest gaat van legendarische veld 2 naar de kleedkamer, naar de bars naar het terras en dan weer naar de kleedkamer terug naar het terras, veld 1, helmpje op, karafje bier erbij , speechje, zingen en dan met de bus enz. enz.

Het gaat door en door. Omwille van de betamelijkheid, privacy en veiligheid zullen de meeste details niet worden onthuld maar het was nog lang onrustig in Oud Beijerland.

Wat hier is neergezet is een prestatie van het gehele team.  Alle spelers van dit seizoen: Marvin Rooijakkers, Mike van der Linden, Luc Peeters, Thijs Krijgsman, Jarmo Bontekoe, Eef Hardlooper, Quin Nugteren, Sebastian Stapper, Ryan Langenberg, Nicholas Barel, Denley van der Ham, Rens van t’ Veer en Marnix de Koning. Jullie hebben een geweldig seizoen geleverd. Iedereen heeft iets gepresteerd wat groter is dan jezelf!

En natuurlijk grote dank voor leenspelers voor deze legendarische wedstrijd Melchior de Koning en Nivaldo Vleeshouwer. Jullie horen er 1000% bij!!!

Super dat Arbion er was! En Bob natuurlijk! En eerdere hulpkrachten Renzo en Corné. En natuurlijk de vele andere trouwe supporters. Teveel om op te noemen! En ook de staf natuurlijk. Aad, Bart en mijzelf. Dank aan de vlaggers voor vandaag weer  Pieter Peeters!

Zaterdag 11 mei is een legendarische dag geworden om nooit te vergeten.Het was geweldig. En het allermooiste is: het is nog lang niet voorbij!We gaan veel mee maken en we gaan vooral door met feesten!

Mark de Koning

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren