Gemeenteraad Hoeksche Waard geeft opdracht aan college: Maak procedure voor de aanvraag van evenementen eenvoudiger

255

HOEKSCHE WAARD – De gemeenteraad van de Hoeksche Waard heeft het college de opdracht gegeven te komen met een eenvoudiger aanvraag proces voor en begeleiding van verenigingen die een evenement willen organiseren.

Onder aanvoering van Lokalen Hoeksche Waard met mede-ondertekenaars CDA, ChristenUnie, SGP, HWSP en D66, stemde op dinsdag 14 mei de raad unaniem in met de motie. Verenigingen luidden eerder dit jaar al de noodklok over de vele hordes die zij ervaren als zij proberen een evenement georganiseerd te krijgen.

Hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt, vond fractievoorzitter Albert Scheerhoorn van LHW: “Wij ontvingen veel klachten van verenigingen over de lange doorlooptijd van de procedure en het vele papierwerk waarmee ze werden opgezadeld door de gemeente als ze een evenement willen organiseren. Vrijwilligers moeten niet door de gemeente ontmoedigd worden om iets te organiseren en daarom initieerden we deze motie voor een pragmatische omgang met het aanvraagproces. Uiteraard zijn we dankbaar dat we steun kregen van onze coalitiegenoten en de gehele raad.” 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.