In Numansdorp kan je zwevend de straat over op de nieuwe 3D-oversteekplaats bij de dorpshaven

1307
De nieuwe 3D oversteekplaats bij de Dorpshaven in Numansdorp - Foto Gemeente HW

NUMANSDORP – Vorig jaar heeft de de Dorpshaven in Numansdorp een mooie facelift gekregen. Deze week zijn werkzaamheden uitgevoerd die een aantrekkelijke verbinding tussen de Dorpshaven en het centrum creëren.

Verbinding van de Dorpshaven met het Centrum van Numansdorp

Een belangrijk onderdeel van het project is de aanleg van een 3D-oversteekplaats. De aannemer heeft deze week de zebra aangebracht voor restaurant ‘t Schippershuis. Dit markeert de verbinding met het Centrum en de Dorpshaven. Ook is de oude waterloop van de haven zichtbaar gemaakt op de weg.

Zwevend de straat over

De 3D-oversteekplaats is door middel van wegmarkering gemaakt. Door met schaduw te werken en de markering in perspectief te plaatsen, lijkt het net of de zebra in de lucht hangt. U kunt nu ‘zwevend’ naar de andere kant van de straat stappen.

Andere werkzaamheden

Voor de verbinding Dorpshaven met het Centrum van Numansdorp worden nog andere werkzaamheden uitgevoerd. Dit wordt gedaan door Kraaijveld’s Aannemingsbedrijf. Als de benodigde vergunningen zijn afgegeven gaan we verder met de aanleg van een voetpad vanaf de Molendijk naar het parkeerterrein ‘De Zomp’. Ook zal de oude tramrails van de ‘Moordernaar’ (bijnaam van de RTM-Tram) weer zichtbaar gemaakt worden in het straatwerk op het Flohilplein.  En wordt er een nieuw wandelpad bovenlangs de Fortdijk aangelegd van de Dorpshaven richting Fort de Buitensluis. Ook komt er nog een vissteiger langs ‘De Zomp’ en worden er vlaggenmasten geplaats.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.