Oud-Beijerlander Theo Fiolet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto's Gemeente Hoeksche Waard

OUD-BEIJERLAND – Het komt niet vaak voor dat de 73-jarige Theo Fiolet uit Oud-Beijerland om woorden verlegen zit, maar zaterdag 25 mei was hij toch even sprakeloos. Dat gebeurde op het moment dat locoburgemeester Paul Boogaard van gemeente Hoeksche Waard de nietsvermoedende jubilerende vrijwilliger bij Toneelgroep Mask vertelde dat het Zijne Majesteit de Koning behaagd heeft om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Langzaam begint het hem te dagen dat dát de reden is waarom zijn vrouw, (klein)kinderen, familie en vrienden aanwezig zijn in de schuur van boerderij Bouwlust aan de Stougjesdijk. De plek waar de toneelgroep bijeen is om zich voor te bereiden op de avondvoorstelling ‘Katharina Katharina in het ganzenbord’. Katharina Katharina wordt op een dag zo stampend kwaad over alle onrechtvaardigheid in haar leven dat ze door de vloer zakt en in een levend ganzenbord belandt. Een absurde komische en verrassende voorstelling over de zoektocht naar geluk in een wereld vol dobbelstenen die je koers bepalen. Maar voor het zo ver is, neemt locoburgemeester Paul Boogaard het woord. En dat niet alleen, hij voegt ook de daad bij het woord… het uitreiken van de bij de Koninklijke Onderscheiding behorende versierselen.

Namens het gemeentebestuur spreekt Paul Boogaard zijn waardering uit voor de niet aflatende inzet van decorandus in de afgelopen veertig jaar. Want niet alleen Toneelgroep Mask viert het 40-jarig jubileum; dit geldt ook Theo Fiolet die al vanaf het begin als vrijwilliger en (tot 2016) secretaris bij de toneelgroep betrokken is. En als of dat nog niet genoeg is, fungeert hij ook sinds 2009 jaarlijks als Sinterklaas en Kerstman in Oud-Beijerland. Tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas laat hij menig kinderhart sneller kloppen en tijdens de Kerstmarkt is hij twee dagen een graag geziene gast. En met dezelfde passie en even enthousiast zorgt hij er tekens weer voor dat de bezoekers van de toneelvoorstellingen een onvergetelijke avond hebben.

Vandaar dat hij, gelet op de ‘aard, duur, uitstraling en betekenis’ van zijn activiteiten, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. “Een onderscheiding die u van harte is gegund en die ik met heel veel plezier uitreik” aldus Paul Boogaard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.