Ook in Middelharnis is er veel respect voor Piershil, Selectie Piershil op zoek naar versterking

417
Piershil met de beker voor sportiefste ploeg van de 3e Klasse D, op de foto met de ploeg van De Jonge Spartaan. - Foto Henk van den Heuvel

Middelharnis – Het gebaar na afloop van de competitiewedstrijd De Jonge Spartaan 1 – Piershil 1 was veelzeggend. De gastheren verrasten de jonkies uit de Hoeksche Waard met een beker (Sportiefste ploeg van het seizoen 2018/2019), met een gezamenlijke groepsfoto in de doelmond werd een historisch seizoen afgesloten. Tegen alle verwachtingen bleven de spelers van Piershil 1 dit seizoen overeind, ook na de 14-0 nederlaag in Middelharnis bleef ‘de kampioen van de derde helft’ onverstoorbaar praten over de toekomst.

,,Een vruchtbaar en leerzaam seizoen. Alle avonturen en bagage nemen we mee naar de herstart in de vierde klasse. We hopen daar een grotere rol van betekenis te kunnen spelen”, zo beschouwde trainer John van der Toorn na en voor. Dat het negatieve doelsaldo verder zou oplopen stond evenals in de vorige 25 ontmoetingen op voorhand vast. ,,DJS heeft een voorbeeldige jonge en frisse ploeg, ideaal voor ons om tegen af te sluiten. De 4-0 achterstand bij rust viel mee, de derde goal was er een uit het boekje”. Zonder de geschorste aanvoerder Jacco Vink kon Piershil geen enkele vuist maken, hij maakte dit seizoen zeven van de tien luid bejubelde treffers. Door de positieve instelling van de ploeg van trainer Hans de Heer en scheidsrechter Khouch werd het ondanks de verder oplopende score geen vervelende wedstrijd voor Piershil. Sterker, hoewel bij het eindsignaal het aantal tegentreffers dit seizoen op 266 stond, er werd vooral genoten van het gebaar van de tegenstander. ‘Geen punten, maar veel respect en nieuwe vrienden’, het gehele seizoen in een notendop.

Piershil zoekt spelers

Regelmatig was Piershil dit seizoen in het nieuws, vanwege weer een grote nederlaag. Maar ook vanwege de complimenten na afloop, van tegenstanders en scheidsrechters. Het doorzettingsvermogen, de wedstrijdmentaliteit en de homogeniteit werden geroemd. ‘De kampioen van de derde helft’ vulde dat zelf aan met gezelligheid. De degradatie is een feit, SV Piershil is klaar om de volgende stap te zetten.

Hiervoor zoeken we jongens die het leuk vinden om onze selectie te verbreden en versterken. ‘Passie en strijd, altijd fair’, zo luidt ons devies. Heb je zin in een spannend seizoen, met automatische opname in een hechte vriendengroep? Ben je op zoek naar een vereniging die stap voor stap weer prestatievoetbal wil gaan spelen? Dan ben jij de juiste speler voor ons! Aanmelden kan via: [email protected] of bel met Cor van Ruiven (bestuurslid voetbal zaken): 06-13143599.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.