FC Binnenmaas wint ook laatste wedstrijd

4 Min Read

Maasdam – Afgelopen zaterdag speelde de Maasdam formatie van trainer Fop Gouman de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Op de Lange Weide won Binnenmaas met 2-1 van Rozenburg, dat voorafgaande aan dit duel nog 2e stond.

Binnenmaas zette zoals inmiddels gebruikelijk van begin af aan veel druk op de tegenstander. Toch duurde het tot de 14e minuut voordat de eerste doelpoging te noteren was. Een afstandsschot van Sven Post werd door keeper Wouter Bloothoofd gekeerd. In de 37e minuut kreeg Michael Mathilda de mogelijkheid om de score te openen. Op aangeven van Sjoerd v.d. Pers werd zijn inzet door Wouter Bloothoofd echter onschadelijk gemaakt. Eén minuut later probeerde Michael Mathilda het opnieuw, dit keer met een lob, deze ging net over het doel. In de 42e minuut opende Binnenmaas alsnog de score. Een pass van Charlie de Graaf bereikte Sjoerd v.d. Pers, deze speelde vervolgens Sven Post aan, die met een mooi schot keeper Bloothoofd verschalkte, 1-0. Net voor rust ging een vrij trap van Bryan v.d. Laan nog over het doel van Binnenmaas. Rust 1-0.

Na rust was de eerst mogelijkheid voor Rozenburg. Een schot van Nick de Bil verdween over het doel van Binnenmaas. In de 52e minuut stuitte Michael Mathilda op aan aangeven van Sven Post op keeper Wouter Bloothoofd. Vier minuten later een pass van Maurice de Boer op Michael Mathilda. Deze ging alleen op keeper Bloothoofd af, maar ook deze inzet werd door Bloothoofd gestopt. Drie minuten later was het wederom Wouter Bloothoofd, die Binnenmaas van een 2-0 voorsprong afhield. Ditmaal hield hij een schot van Jannick v.d. Laan tegen. In de 60e minuut kwam Rozenburg op gelijke hoogte. Na een vermeende overtreding op John Maijers was het Bethslot Woldeamanuel die keeper Thijs Botterhuis verschalkte, 1-1. Vervolgens gingen  een drietal kopballen van respectievelijk John Maijers, Daan Leggedoor en wederom Daan Leggedoor over het doel, gered door keeper Bloothoofd en over het doel. In de 72e minuut kon een verdediger van Rozenburg ternauwernood voorkomen, dat de afscheidnemende Sven Post de 2-1 binnen schoot. In de rebound schoot Riccardo Wijsbroek vanuit een moeilijke hoek nog in het zijnet. Twee minuten later werd een inzet van Riccardo Wijsbroek op aangeven van Jannick v.d. Laan gekeerd door keeper Bloothoofd. De druk door Binnenmaas werd zodanig opgevoerd dat de 2-1 niet lang kon uitblijven. Dit bleek ook in de 77e minuut, een steekbal van Riccardo Wijsbroek op Sven Post kwam vervolgens bij Michael Mathilda terecht, die met zijn 19e competitiedoelpunt de 2-1 op het scorebord bracht. Daarna ging Rozenburg op zoek naar de gelijkmaker. Hierbij stond echter Binnenmaaskeeper Thijs Botterhuis zijn mannetje. Met een drietal reddingen voorkwam hij dat Rozenburg 2-2 scoorde. In de extra tijd ging een schot van Onur Zaif nog voorlangs het doel van Binnenmaas. Daar bleef het echter bij. Eindstand 2-1.

Al met al een heel geslaagd seizoen, kampioen, zowel de 1e, 2e en 3e periode gewonnen. De meeste doelpunten voor (95) en de minste doelpunten tegen (23).