Jungki Hapkido examens bij Chimyung Kwan in de Hoeksche Waard

91

HOEKSCHE WAARD – Chimyung Kwan Hapkido school had vrijdag 14 juni weer Jungki Hapkido examens in sportzaal Het Pluspunt in Oud-Beijerland. De afgelopen maanden is er door de leerlingen weer keihard getraind om aan het examen te kunnen deelnemen. Iedereen heeft het fantastisch gedaan en is voor zijn/haar band geslaagd. Zij mogen weer zeer tevreden zijn met hun prestaties en hun nieuwe kleur band. Ook Nico Vermaas, oprichter en trainer bij Chimyung Kwan, is weer heel trots op zijn sportschool en zijn leerlingen.  

Iedereen was welkom om bij het examen te komen kijken en het was dan ook gezellig druk met familie en vrienden. Allereerst vertelde Nico Vermaas een stukje over de historie over Jungki Kwan Hapkido, waar het vandaan komt en hoe onze grootmeester Lim, Hyun Soo hier een grote rol in speelt. Er is nog veel te leren van deze grootmeester, die in 1974 de eerste Jungki Kwan Hapkido school opende in Daegu, Zuid-Korea. Vooral omdat je met Hapkido nooit klaar bent met leren en hier je je leven lang mee bezig kunt zijn. Daarna begon het examen waarbij iedereen moest laten zien dat ze de basistraining van Hapkido beheersen, dit werd gecombineerd met een warming-up. Daarna was het technische deel van het examen aan de beurt. Iedereen liet zien dat ze hun technieken goed beheersen voor de kleur band die ze willen behalen. Verschillende losmaaktechnieken, weerbaarheidstechnieken, worpen en gewrichtsklemmen kwamen aan de orde. Er waren examens voor de gele band, oranje band, groene band en bruine band. Hoe hoger de kleur band des te meer technieken ze moesten laten zien. Maar ook hoe hoger de kleur band des te strenger er wordt gekeken naar het uitvoeren van de technieken. Het fysieke deel van het examen had al een week eerder plaats gevonden, aangezien het examen bij elkaar anders veel te lang duurt. Bij het fysieke gedeelte moest iedereen de slag- en traptechnieken laten zien, verschillende rollen, valbreken, conditie en uithoudingsvermogen werden getest. Iedereen kan terug kijken op een mooi examen en met elkaar nog even nagenieten van dit mooie evenement. Bij het uitreiken van de nieuwe kleur band werden de leerlingen ook nog even op het hart gedrukt dat een nieuwe kleur band natuurlijk fantastisch is maar dat het vooral belangrijk is om je eigen doel in het vooruitzicht te houden. Vergeet niet wat je ermee wil bereiken en dat zelfontwikkeling en plezier hierin ook van grote invloed zijn, aldus de woorden van trainer Nico Vermaas.

Wat is Hapkido?

Hapkido is een relatief jonge Koreaanse zelfverdedigingskunst. Bij Chimyung Kwan wordt er getraind volgens de Jungki Kwan Hapkido methode op orthodoxe wijze. De oorsprong van deze stijl ligt het dichtst bij de weg naar de Samoerai en heeft daarmee een heel oude historie. Chimyung Kwan is de enige Hapkidoschool in de Hoeksche Waard en is aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Kijk ook eens op de website: www.jhkbn.nl

Hapkido is een complete zelfverdedigingskunst waarbij souplesse en zelfontwikkeling erg belangrijk zijn. Het is een volledige training waarbij alles aan bod komt en juist daarom is Hapkido geschikt voor iedereen. Men leert, door zich te verdedigen, de kracht van zijn/haar tegenstander te gebruiken. De uitgevoerde aanvalskracht wordt gebruikt om de ander ten val te brengen. Hapkido is een uitgebreide Martial Art die iedereen iets te bieden heeft.

Iedereen kan trainen voor zijn/haar eigen kleur band. De technieken zijn per band verschillend maar de basistechnieken komen in elke band weer terug. Zo leer je met elkaar om de verschillende technieken onder de knie te krijgen. Bij Chimyung Kwan train je altijd in groepsverband met mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Je hoeft niet sterk te zijn om aan de trainingen deel te nemen. Bij Chimyung Kwan staat kwaliteit, plezier en wederzijds respect voorop. Onder begeleiding van een goede docent train je bij Chimyung Kwan: conditie opbouwen, traptechnieken, slagtechnieken, valbreken, balans, ki-technieken, worpen en gewrichtsklemmen. Hapkido verbetert fysiek je behendigheid, lenigheid en kracht. Mentaal je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Kinderen vanaf 13 jaar zijn ook welkom om mee te komen trainen. Je mag altijd mee doen met een gratis proefles.

Wil je weten of Hapkido ook iets voor jou is? Kom dan eens een keertje langs op één van onze locaties in de Hoeksche Waard. Je bent van harte welkom. Op onze website kun je meer informatie vinden, kijk dan op: www.hapkidohoekschewaard.nlOf liever persoonlijk contact? Nico Vermaas, trainer van Chimyung Kwan, dagelijks bereikbaar op tel.nr. 06-22551276.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.