Slootjesdag in Nieuw-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto HWL

Nieuw-Beijerland – Waterbeestjes zijn overal, dus ook in de dorpsvijvers en kerksloten. Waarom dan ver buiten de dorpen een slootjesactiviteit organiseren? Dat vroegen de leden van de jeugd en natuur werkgroep van het Hoeksche Waards Landschap zich af.


Dus dit jaar op 29 juni  houden we  de Slootjesdag in Nieuw-Beijerland. We verzamelen bij de kinderboerderij om half twee en vanaf daar gaan we  om 14 uur naar de waterkant . Ben je iets later dan is dat geen probleem. Wij stoppen aan de waterkant rond 16 uur.

Wij zorgen voor alle materialen zoals schepnetjes, loepjes, emmertjes  en zoekkaarten  en  helpen je om wetenswaardigheden en de goede naam bij je vangst te vinden . En wist je dat je aan de hand van de soort beestjes  die je hebt gevangen, kunt zien of het  water schoon is. Ook hebben we hulpmiddelen bij ons om te meten hoe helder het water is. Als je hebt meegedaan krijg je een button als herinnering (zolang de voorraad strekt).  

Op dezelfde dag wordt de speeltuin van Nieuw-Beijerland  feestelijk geopend. Een mooie combinatie  Jij bent toch ook nieuwsgierig naar wat er onder het wateroppervlak te vinden is?  

Informatie:  [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.