Hulpdiensten weer bereikbaar

44

De politie, brandweer en ambulance zijn maandagavond vanaf 19:30 uur weer bereikbaar. Door een storing bij KPN konden hulpdiensten vanaf maandagmiddag 15:45 uur niet worden gebeld. Ook andere gemeenten, bedrijven en organisaties waren onbereikbaar. De storing duurde bijna vier uur. Gekeken zal worden of de hulpdiensten van KPN gebruik zullen blijven maken want een storing van 4 uur kan niet.

Vanwege de storing gingen zoveel mogelijk agenten, brandweer, ambulances en handhavers de straat op om zo aanspreekbaar te zijn. Er waren ook een tijdelijke noodnummers in plaats van 112 en 0900-8844.

Het NL Alert kwam anderhalf uur later aan dan die was verstuurd. Ook stond er een verkeerd WhatsApp-nummer in: dat was de tip-lijn van de Telegraaf.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.