Landelijke hulpdiensten onbereikbaar door storing KPN

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
De meldkamers van hulpdiensten, gemeenten en veel andere bedrijven en instellingen in de regio zijn sinds ongeveer 15:45 uur onbereikbaar door een landelijke storing bij telefoonaanbieder KPN.

Onder meer het noodnummer 112 en het politienummer 0900-8844. De politie roept op om meldingen via sociale media als Twitter en Facebook te doen, of naar brandweerkazernes, politiebureaus of andere openbare gebouwen te gaan in geval van nood.

Ook gaan zoveel mogelijk hulpdiensten de straat op. “Alle brandweerkazernes worden bezet in de regio. De ambulancedienst zal zichtbaar op straat rondrijden. Schroom niet om hen aan te spreken in geval van nood”, zegt Roland Ekkers van de politie Rotterdam tegen RTV Rijnmond. Ook alle beschikbare agenten gaan de straat op. De meldkamers van de hulpdiensten kunnen onderling wel communiceren met elkaar en met hulpverleners op straat en in de auto door middel van portofoons.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren