Record opbrengst Roparun, 40.000 euro naar de Hospice Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Puttershoek – De 28e editie van de Roparun heeft het recordbedrag opgebracht van 5.626.988,79 euro. Dit werd op de slotavond bij Alcazar Events op 28 juni bekend gemaakt in het bijzijn van zo’n 3.000 Roparunners. Tijdens het afgelopen Pinksterweekend (8-10 juni) namen 323 teams deel aan de estafetteloop vanuit Parijs, Hamburg of Almelo naar Rotterdam. De volledige opbrengst is bestemd voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Deze opbrengst is de hoogste in de 28-jarige historie van Roparun. In 2018 bracht Roparun ruim 5,1 miljoen euro op. Sinds de eerste editie is in totaal 88 miljoen euro ingezameld.

“Onze deelnemers hebben allemaal een eigen motivatie om deel te nemen aan de Roparun, maar deelname aan het evenement is voor hen niet het belangrijkste. Het gaat hen om de goede doelen en de mensen die daarmee geholpen worden. Roparunners leveren hun prestatie voor hun medemens. Deze fantastische recordopbrengst laat zien hoe gemotiveerd zij daarin zijn”, aldus Roparun-directeur Wiljan Vloet.

Slotavond
Naast de bekendmaking van het slotbedrag was er ook aandacht voor de teams met de hoogste opbrengst. Dit jaar was Team 233, Team Doelbewust, het team met de hoogste opbrengst. Zij hebben dit jaar een bedrag van €90.723,00 bij elkaar gehaald. Op de tweede plek stond Team 235 Florensis en de derde plaats was voor Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners.

Het hospice Hoeksche Waard ontving een cheque voor €40.000 euro voor de inventaris van de uitbreiding van het hospice.

Foto Alcazar Events


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren