Joost Kleinjan uit Goudswaard kanshebber op eretitel Mooiste Truck van Nederland

0
1996
Foto PR

Goudswaard – Het zijn spannende tijden voor vrachtwagenchauffeur Joost Kleinjan uit Goudswaard. Zijn vrachtwagen maakt kans op het Truckstar Festival in Assen verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland. 

Op het Truckstar Festival, dit jaar op 27 en 28 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.200 vrachtwagens.

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Alle auto’s zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

De auto van vrachtwagenchauffeur Joost Kleinjan (in dienst bij Kleinjan’s Aardappelhandel uit Goudswaard) neemt deel in de categorie losgestort vervoer. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in die categorie en op de algehele overwinning.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.