Gepimpte caravans van Hoeksche Waard naar Zwarte Cross

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Zo’n 35 jongeren uit de Hoeksche Waard verzamelden zich donderdagochtend vroeg in Maasdam. Met vijftien beschilderde caravans vertrekken ze na een kop koffie rond 08:00 uur richting Lichtenvoorde voor Zwarte Cross: een festival met muziek, theater en motorcross.

De vriendengroep is ’s ochtends nog niet helemaal compleet. “De rest komt vanavond of morgen”, zegt een van de jongens die zelf voor de twaalfde keer gaat. “Zwarte Cross is begonnen met een stel vrienden die op een stukje land op zaterdagmiddag gingen crossen. Dat is uitgegroeid tot 225 duizend bezoekers die er jaarlijks komen.”

Bekijk hieronder een serie foto’s van de gepimpte caravans!

Op de met felle kleuren beschilderde caravans staan leuzen als ‘Born to be wild’, ‘Niks is onmogelijk’ en ‘Kamelenjagers’. De jongens en meisjes hebben er flink hun best op gedaan, of… “M’n best is een groot woord, maar we hebben er een mooi caravan van weten te maken”, zegt een festivalganger voorzichtig.

“Het motto van vorig jaar – ‘Leven na de dood’ – staat er nog op. Het motto van dit jaar is ‘Niks is onmogelijk’, dus dat hebben we er ook bijgeschilderd. En het Hoeksche Boer on Tour-logo dat we vorig jaar hebben laten maken staat erop. Dus we worden wel bekend daaro denk ik.”

Het is voor de jongeren het feestje van het jaar. “Je moet er echt bij zijn geweest om te voelen wat wij voelen. Het worden korte nachtjes, maar wel echt gezellig.”

Luister hier het interview op Radio Rijnmond

Ook dit jaar trekken verslaggevers van onze mediapartner RTV Rijnmond zes weken weken lang door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Deze week wordt de Hoeksche Waard uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn hier terug te vinden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.