VVD waterschap Hollandse Delta tegen 15% belastingverhoging

0
390

HOEKSCHE WAARD – Het waterschap Hollandse Delta wil de belasting volgend jaar met 15% verhogen. Daarnaast zal de schuld van het waterschap bijna verdubbelen van 240 miljoen naar meer dan 400 miljoen. De VVD wil een betere onderbouwing van de voorstellen en heeft afgelopen week gepleit voor gezond boerenverstand en het stellen van prioriteiten. Het gaat immers om ruwweg 35 miljoen euro belastingverhoging.

De VVD heeft vorig jaar zelf boven water gehaald dat er veel aan onderhoud moet gebeuren maar vindt wel dat het waterschap zorgvuldig moet omgaan met belastinggeld. Daarom zijn behapbare stappen nodig. Voor inwoners betekenen de voorstellen immers een belastingstijging van bijna 100 euro per jaar.

De boeren in het waterschap betalen nu al bijna het hoogste tarief van Nederland, dus daar kan niet zomaar nog een stap bovenop gedaan worden. De VVD rekent er op dat het College dit ter harte neemt bij de verdere voorbereiding van de begroting 2020. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.