De Bovenweg in Strijen is vanaf vandaag een officieel fiets en wandelpad

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Waterschap Hollandse Delta

STRIJEN – Voortaan zijn alleen (brom)fietsers en wandelaars welkom op de Bovenweg in Strijen. Vandaag is de weg officieel een fietspad geworden. Voor bestemmingsverkeer geldt een uitzondering. Dat mag nog gebruik maken van de Bovenwegvia de toegang aan de Oudendijk.

In juli heeft het dagelijks bestuur van Hollandse Delta besloten om de verkeersveiligheid op Bovenweg te verbeteren. Dit besluit treedt nu in werking. De Bovenweg in Strijen is nu een officieel fietspad en afgesloten voor doorgaand gemotoriseerde verkeer, ook vrachtwagens. De weg is nu een stuk veiliger voor (brom)fietsers en wandelaars.

Alternatief

Voor het gemotoriseerde verkeer is de Waleweg een alternatieve route van en naar de Oudendijk. Ook de Hoekseweg en de Weelsedijk zijn wegen waarover doorgaand verkeer kan rijden.

Bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer op de Bovenweg blijft overigens toegestaan. De aanliggende (landbouw)percelen blijven bereikbaar vanaf de Oudendijk.

Verkeersbesluit

Lees het officiële verkeersbesluit:
Instellen van een fietspad op een gedeelte van de Bovenweg nabij Strijen (VTH190206).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren