Leuke activiteiten in de Hoeksche Waard de komende weken

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Wil je op de laatste zomerse dagen nog wat leuke activiteiten meepikken? Dan zullen de onderstaande evenementen in de Hoeksche Waard je zeker kunnen bekoren.

Truckshow – Numansdorp

Op zaterdag 31 augustus kun je afzakken naar de jaarlijkse truckshow. Dit jaar worden er ook lootjes verkocht waarmee je prijzen kan winnen. In de schuur waar de kraampjes staan kun je van allerlei rommelmarkt spulletjes kopen zoals tassen, horloges, speelgoed, zonnebrillen etc.

’s Avonds wordt er een barbecue gehouden en kun je genieten van een optreden van de coverband Neighbors & Friends. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er tijdens dit evenement geld ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam.

Dit evenement zal doorgaan op terrein Novifarm, Middelsluissedijk WZ 22 in Numansdorp. De truckshow loopt van 10:00 tot 01:00 uur. De veiling voor het Sophia Kinderziekenhuis begint om 15:30 uur en de barbecue gaat van start om 18:00 uur.

Voor meer informatie klik hier

Heienoord Live

Op zaterdag 21 september wordt Heienoord Live georganiseerd, een gezellig festival met lokale bands. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van een gevarieerde en feestelijke line-up met optredens van Black Cat Bone, 49 Minutes, Emily & the Young Ones, Mashmerize en Lucky Shot ft. Leen ‘Buona Sera’ van der Schee. Tussen de optredens door zal DJ Edward Daroc voor de nodige sfeer zorgen en Lisa Lotte’s Dance events is ook van de partij.

Heinenoord heeft besloten om zich op te geven als kandidaat voor het organiseren van het Songfestival in 2020. Er zal een jury aanwezig zijn om de bands te beoordelen.

Dit festival is helemaal gratis. Voor hapjes kunnen gasten terecht bij Restaurant ’t Land van Wale die ook aanwezig zal zijn op het festival.

Leer robotjes bouwen tijdens de CoderDojo in Oud-Beijerland

Ook voor kinderen staat er een leuke activiteit op de agenda. Op zaterdag 7 september zal CoderDojo, een internationale club, een programma starten waarbij kinderen Move mini robotjes leren maken. Dit zijn robotjes op twee wielen die zelfstandig bestuurd kunnen worden via bluetooth. 

Kinderen tussen 8 en 17 jaar maken op die manier kennis met het programmeren en bouwen van games of websites. Dit evenement zal van start gaan om 13:45 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.