Heinenoord in slotfase onderuit

5 Min Read

Heinenoord – In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 moest Heinenoord het opnemen tegen VELO, wat staat voor : Verdedig En Loop Op uit Wateringen.

De ploeg van trainer Edwin Vurens was duidelijk gekomen om de NUL te houden en loerden met uitvallen van de snelle buitenspelers Mick van Elswijk,Niels Meinema en spits Joery Verbeek op een doelpunt.De eerste poging was in de 7e minuut van Joery Verbeek, die op snelheid probeerde Martijn Terlouw te passeren maar de aanvoerder greep op het juiste moment in om het gevaar te keren.

Even later zorgde balverlies van Garrick Naarden de volgende poging van de gasten en dit keer was Leon Steketee op tijd om in te grijpen.Er was bijna een half uur gespeeld toen de eerste kans voor de thuisploeg kwam, toen Dogukan Kulup met een gave voorzet op maat Remco Buist bediende, hij uithaalde en doelman Dion van Wijk passeerde, de supporters al juichten, maar was daar Brent Biesheuvel als een duvel uit een doosje, die de bal van de lijn haalde.
Het antwoord kwam meteen van Niels Meinema, die met een snelle uitval Joery Verbeek een enorme kans bood en weer was het Leon Steketee, die precies op tijd de bal onderschepte en zodoende een doelpunt voorkwam.Een vrije trap van Jordey van Dam kon de Westlandse sluitpost nog net met zijn vingertoppen tot corner verwerken.

Nadat Ramon Salaz nog met een afstandsschot iets probeerde en Noel Goossens op slag van rust zijn schot zag gestopt, brak de rust aan met de brilstand: 0 – 0.Het tweede bedrijf was nog maar 3 minuten oud, toen Sander de Heus met een perfekte voorzet Jordey van Dam bereikte en hij met een fraaie kopbal doelman Dion van Wijk dwong zich volledig te strekken om het leer over de lat te tikken.Een voorzet van Jordey van Dam werd door Remco Buist keihard ingekopt en weer stond Dion van Wijk op de juiste plaats om de bal weg te stompen en zou gaandeweg de wedstrijd de absolute uitblinker van VELO worden.
Dan weer waren het zijn vingertoppen of zijn grote teen, hij hield zijn doel schoon en dat zou tot het einde duren.In deze fase van de wedstrijd waren de mannen van coach Joop Hiele oppermachtig, volgde de ene hoekschop na de andere, maar met kunst en vliegwerk bleef die NUL maar op het scorebord.

Met nog 20 minuten te gaan kwam Dejan de Feiter binnen de lijnen voor Sander de Heus en Le Shwan Lisse voor Garrick Naarden.Heinenoord bleef komen en wederom werd de vrije trap van Jordey van Dam goed verdedigd en in de rebound over geschoten door Dejan de Feiter.
Toch was het achterin oppassen geblazen, want in de slotfase was Ramon Ripson ontsnapt aan de buitenspelval en stoof alleen op doelman Nick Vervoort af. Als een tijger wierp de Heinenoordse sluitpost zich op de bal en voorkwam een doelpunt. De klok liep naar de 90 minuten en iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel, wat ook dik verdiend was geweest.

Maar als zo vaak zit het venijn in de staart en als je zelf niet scoort doet de tegenpartij het wel.
Het ongelukkig wegwerken van de bal leverde nog een laatste corner op.En Ja hoor, laat die nou net bij de geheel vrijstaande aanvoerder Jessie v.d. Burg komen, die met een eenvoudig knikje de eindstand op 0 – 1 bepaalde.

Derhalve een ongelukkige start voor Heinenoord, echter de weg is nog lang en volgende week volgt de wedstrijd voor revanche op het Faas Wilkes Sportpark tegen XerXes/DZB.