Verzorgingshuizen in de Hoeksche Waard ontvangen gratis boeken van de Rabobank in het kader van Nationale Ouderendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
V.l.n.r Geertje Wiersma (bibliotheek Hoeksche Waard), Trix van Os (Alerimus), Jan van der Waal (clientenraad), Leo Stehouwer (ledenraad Rabobank) - Foto Arco van der Ree

HOEKSCHE WAARD – Vandaag is het nationale ouderendag. De Rabobank zet daarom alle senioren van de Hoeksche Waardse verzorgingshuizen in het zonnetje.  Namens de ledenraad van de Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden overhandigde Leo Stehouwer het boek ‘Baken in het Landschap’ symbolisch aan een bewoner van De Buitensluis in Numansdorp. De boeken worden verspreid in alle vestigingen van Alerimus, Zorgwaard en Heemzicht in Piershil. Bewoners van deze verzorgingshuizen kunnen het gratis lezen en inkijken.

“In het boek staan verhalen over de Barendrechtse brug”, zegt Stehouwer. “Dit zal veel senioren aanspreken en herinneringen oproepen uit hun eigen jeugd.” Tot de opening van de Heinenoordtunnel in 1969 was deze brug de verbinding tussen de Hoeksche Waard en IJsselmonde.  

Stehouwer is een van de 43 leden van de ledenraad Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. Samen met Nico de Pijper en Coen Raijer nam hij het initiatief voor de actie. “De brug speelde in het verleden een belangrijke rol in de ontsluiting van de regio. Wij vinden het belangrijk om die geschiedenis breed onder d e aandacht te brengen.”

Ook voor alle bibliotheken in de Hoeksche Waard zijn er exemplaren. Nell Schuif van Bibliotheek Hoeksche Waard is er blij mee. “Er wonen steeds meer senioren langer zelfstandig,” zegt ze. “En wie niet meer zo mobiel is, kan gebruikmaken van onze boek-aan-huisservice. Dan brengen we het boek thuis.”

Tijdens de overhandiging vertelde Arco van de Ree, schrijver van ‘Baken in het Landschap’, over zijn boek. Hij vindt het een goed initiatief van de ledenraad. “Ik hoop dat veel mensen er plezierige uurtjes aan beleven.”

De ledenraad van de Rabobank denkt en beslist mee over de economische en maatschappelijke rol van de bank. Zij vertegenwoordigt alle leden uit de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.