Joop Hiele pakt nog geen punt met Heinenoord, Heinenoord onderuit met 4 – 2 bij RVVH

6 Min Read
Foto RVVH

RIDDERKERK – Bij aankomst was het een goed weerzien met oud-trainer Ronald Hulsbosch, die ook nog zonder punten de strijd moest aan gaan tegen zijn oude club. Zijn collega Joop Hiele, had het elftal t.o.v. vorige week op 3 plaatsen gewijzigd. Davy Kaptein, kreeg onder het toeziend oog van zijn beide ouders voor de eerste keer een basisplaats in de defensie en deed dat in het eerste bedrijf heel goed, terwijl Anthal v. d. Berg aan de andere kant Garrick Naarden verving.De geschorste Arto Dielhof werd vervangen door Tobi Fasaya.

De wedstrijd begon van beide kanten logischer wijs met veel strijd omdat beide clubs het niet verdienen onderaan te staan Een prima ingreep al in de 3e minuut van Davy Kaptein was nodig om de doorgebroken Brandon Koneman tot de orde te roepen. In de 12e minuut kwam er een mogelijkheid voor Cristiaan Sprangemeijer om de thuisploeg aan de leiding te brengen, echter tot grote opluchting van de vrij veel meegekomen Heinenoord supporters mikte hij naast.
Ook de vrije trap werd enkele minuten later van ruim 20 meter door dezelfde speler naast geknald. Een verre uittrap van doelman Nick Vervoort, die zijn collega aan de andere kant ver voor zijn doel zag staan kwam in de 24e minuut in het bezit van de op volle snelheid liggende Tobi Fasanya die met een schitterende lob het eerste doelpunt na ruim 200 minuten spelen in deze nog prille competitie voor Heinenoord op het scorebord bracht. 0 – 1.

Een paar minuten later probeerde Noel Goossens met een acrobatische omhaal de stand te verdubbelen, wat hem bijna lukte. De mannen van Ronald Hulsbosch gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar eerst kwam er een lange bal van aanvoerder Toine v.d. Berg op Jordey van Dam, die echter goed werd verdedigd, zodat dit verder geen gevolg had. De duels waren best stevig en gedurende de wedstrijd steeds steviger, echter dit werd goed aangevoeld door de uitstekend leidende scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg een vrije trap te nemen aan de rand van de zestien na een overtreding van Leon Steketee, die evenals Jordey van Dam en Remco Buist mooie herinneringen hebben aan R.V.V.H. Raoul Gangadin belastte zich en Toine v.d. Berg stond op de juiste plaats het leder weg te koppen. Een afgemeten voorzet van Sander de Heus belandde voor het vijandige doel, maar jammer genoeg geen medespeler om af te ronden. Toen maakte hij het zelf maar af, want op slag van rust bracht hij met een magnifieke omhaal de stand op 0 – 2 EEN BEAUTY !!!!!! WERELDGOAL !!! en een uitstekend moment om te gaan rusten.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen Jordey van Dam een vrije trap kreeg te nemen en de vuisten van Nicky Sanders testte.Natuurlijk had Ronald Hulsbosch ook het nodige gezegd tijdens de rust en met enkele omzettingen ging plan B van start. In de 52e minuut bereikte een verre uittrap Jordi Mosmans, terwijl de altijd resolute Nick Vervoort nu twijfelde en in plaats van uit zijn doel te komen om de bal weg te roeien, bleef hij staan en had geen schijn van kans op de uithaal van Jordi Mosmans. 1 – 2.  De mannen van Joop Hiele leken aangeslagen, terwijl er eigenlijk nog niks aan de hand was. Een overtreding van aanvoerder Toine v.d. Berg op de rand van de zestien leverde een vrije trap, die door de ingevallen Jesse Eggers tot grote opluchting werd over geknald. Het was echter uitstel van executie, want in de 67e minuut kreeg R.V.V.H. wederom een vrije trap te nemen die via de rug van Jordey van Dam een hoekschop opleverde en uit deze corner was het Jesse Eggers die de bal binnen werkte en de 2 – 2 op het scorebord bracht. Een enorme tegenvaller voor de Noord en nog 20 minuten om er wat aan te doen. Toen Noel Goossens de vrij gelopen Remco Buist in stelling bracht werd hij in de tang genomen door 3 tegenstanders en dat was er EEN te veel. De klok tikte door en met nog een kwartier te gaan ging Davy Kaptein in de fout en bracht de ingevallen Tonnie Stok zijn team op 3 – 2.

Eindelijk ging ook Joop Hiele wisselen en kwam Le Shwan Lisse in de ploeg voor Davy Kaptein en Dejan de Feiter voor Anthal v.d. Berg, maar dat mocht niet meer baten. Sterker, uit een late hoekschop bepaalde Brandon Koneman de eindstand op 4 – 2.Uiteraard grote vreugde bij de mannen van Ronald Hulsbosch die 3 punten konden bijschrijven en diepe teleurstelling bij de Noord, die met B.V.C.B. onderaan de lijst bengelen met NUL punten.Er zal deze week gepraat en hard gewerkt moeten worden om er a.s. zaterdag tegen Voorschoten 97 te staan.