Opnieuw nederlaag voor Ventura Sport

STRIJEN – Na de verliespartij vorige week tegen Conventus was Ventura Sport erop gebrand om de thuiswedstrijd tegen NIO wel in een overwinning om te zetten. Helaas liet de afronding de Strijense korfballers een te groot deel van de wedstrijd in de steek en trok NIO met 15-19 aan het langste eind.

Op de natte zaterdagmiddag kwam NIO het beste uit de startblokken. De gasten uit Schiebroek pakten direct een 0-2 voorsprong en Ventura moest in de achtervolging. Dat ging goed tot 6-7, maar in de laatste minuten voor rust bouwde NIO de marge toch nog uit naar 3 doelpunten. Ruststand 7-10.

In de tweede helft was de wedstrijd qua spelbeeld wellicht in evenwicht, maar de stand op het scorebord was dat zeker niet. Waar Ventura veel moeite had om de kansen om te zetten in doelpunten, ging de tegenstander daar een stuk effectiever mee om. Bij 10-18 was de marge zelfs 8 doelpunten en dreigde een flinke afstraffing voor de Strijense ploeg. Zover kwam het niet, want in de laatste 10 minuten pakte Ventura de draad toch weer op en liet zien wel degelijk te kunnen scoren. Zo werd het verschil nog verkleind tot 4 doelpunten, maar meer zat er niet in. Eindstand 15-19.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 2x, Linda de Bie 2x, Arnold in ’t Veld 2x, Siebe Buitendijk 2x, Lennert Leunis 2x, Marlijn Schaap 1x, Marlissa Seton 1x, Ylse Batenburg 1x, Thomas Zoeter 1x, Jurrian Quist 1x.

8. Gemini 6-2

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport de Hoeksche Waardse derby tegen ADO. Aanvang om 16:00 uur in ’s-Gravendeel.