Nu ook thuisdialyse in de Hoeksche Waard door Verpleegkundig Technisch Team van Zorgwaard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Zorgwaard is gespecialiseerd in ouderenzorg en heeft verpleegkundigen in dienst. Een aantal van hen maakt deel uit van het Verpleegkundig Technisch Team (VTT), een team dat 24/7 stand-by is voor iedereen in de Hoeksche Waard. Sinds oktober helpt het VTT ook nierpatiënten thuis bij de peritoneale dialyse.

Peritoneale thuisdialyse is een vorm van dialyse aan mensen bij wie de nieren niet goed meer functioneren. Op afroep van ziekenhuizen zorgt het VTT voor een speciaal dialyseapparaat bij deze nierpatiënten thuis en sluiten zij de patiënten hierop aan en weer af. Deze dialyse vindt over het algemeen ‘s nachts plaats. Peritoneale thuisdialyse is mogelijk in de gehele Hoeksche Waard.

VTT helpt iedereen
De verpleegkundigen van het VTT zijn gespecialiseerd in ziekenhuis verplaatste zorg. Op aangeven van ziekenhuizen en huisartsen verrichten zij verpleegkundige handelingen bij mensen thuis. Dit kan gaan om jongere en oudere patiënten. Het VTT helpt dus niet alleen Zorgwaard-cliënten, maar iederéén in de Hoeksche Waard. Recent heeft het team extra scholing gevolgd om ook peritoneale thuisdialyse te kunnen geven.

Voor meer informatie bezoek www.zorgwaard.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren