Succesvolle première muzikaal project ‘De Bergrede’ in De Open Hof 

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto de Open Hof

In de kerkzaal van De Open Hof in Oud-Beijerland vond zaterdag 12 oktober de première plaats van een bijzonder muzikaal project ‘De Bergrede’ van Stijn van der Loo. Hij hoopt dat deze première een vervolg krijgt in andere kerken of geloofsgemeenschappen. 

In aanwezigheid van grote en minder bekende namen werd een eigentijdse versie van De Bergrede live uitgevoerd door Stijn van der Loo met zijn echtgenote en zangeres Claire Porter, verteller ds. Gertjan Robbemond, vier strijkers, een pianist en een tienkoppig projectkoor. 

Twee gemeenteleden van De Open Hof, Grietje Jongerius en Raymond Rombout kwamen een aantal jaren geleden in gesprek met Stijn van der Loo en zijn vrouw Claire om ‘iets’ met de Bergrede te doen. Het is een veelzeggend verhaal dat niet gekoppeld is aan andere bijzondere momenten in het kerkelijk jaar, maar kan gedurende het hele jaar worden opgevoerd. 

De Bergrede is een gebed van een mens met vragen, maar in deze uitvoering in een modern jasje gegoten. 

De reacties van publiek na afloop waren lovend. Voor degenen die er niet bij konden zijn of alsnog geinteresseerd zijn: het Radio 5 programma ‘Zin in weekend’ zendt op 19 en 20 oktober een reportage uit over de muzikale opvoering van De Bergrede in De Open Hof. 

Van dit project zijn CD-opnames gemaakt en dat wordt samen met een tekstboekje uitgebracht. Van de première wordt een live-registratie gemaakt 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.