‘Einde van de wereld-gevoel’ in de vernieuwde Korendijkse Slikken in Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
“Je waant je aan het einde van de wereld”, zegt natuurjournaliste Monica Wesseling tijdens een wandeling door de vernieuwde Korendijkse Slikken in Goudswaard. Woensdag gaat het vernieuwde natuurgebied officieel open na een metamorfose.

Boswachter Chantal van Burg van Natuurmonumenten: “Klinkt als een gillend speenvarken, hè?” Ze lacht bij het horen van de kenmerkende roep van de waterral in het riet. 

De waterral is voor de vernieuwde Korendijkse Slikken geen nieuwe soort, maar volgens boswachter Gerwin Geertse zullen deze vogels als moerasbewoners wel erg blij zijn met de maatregelen die zijn genomen in het gebied.  

Dynamische natuur

Dichtgegroeide kreken zijn blootgelegd en de verbinding met het Haringvliet is hersteld. Volgens Geertse zijn die vernattingsmaatregelen niet alleen goed voor de waterral, maar vooral ook voor de bruine kiekendief en de zeldzame Noordse woelmuis.

“De Noordse woelmuis is de pandabeer van Nederland.” De soort houdt van dynamische gebieden die af en toe onder water lopen. 

De officiële opening van natuurgebied de Korendijkse Slikken is woensdag 23 oktober, maar voor wandelaars en bezoekers is het gebied al open. Er is een verhoogd wandelpad aangelegd, een kijkhut met zicht op de ogoudswevers en een terp die uitkijkt over het Spui en het Haringvliet.  

Dit is een item uit het programma van Chris Natuurlijk op Rijnmond


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.