Ventura Sport moet winst aan ADO laten in Hoeksche Waardse derby

Foto Marcel Versteeg

‘S-GRAVENDEEL  – De eerste van vier ontmoetingen tussen ADO en Ventura Sport dit veld- en zaalkorfbalseizoen is gewonnen door de ’s-Gravendelers. Ventura Sport moest na een goede start toezien hoe ADO uiteindelijk met 13-8 aan het langst eind trok.

Nadat de wedstrijd tussen beide reserveteams, ADO 2 en Ventura Sport 2, was geëindigd in een 13-13 gelijkspel, mochten ADO 1 en Ventura Sport 1 aan de slag op de ’s-Gravendeelse kunstgrasmat. Het eerste doelpunt was weliswaar voor de thuisploeg, maar daarna nam Ventura Sport het initiatief over en pakte met 3 treffers op rij een 1-3 voorsprong. Omdat de Strijenaren vervolgens lange tijd het gat in de korf niet meer wisten te vinden kon ADO, wat wel langzaam maar gestaag bleef scoren, de achterstand ombuigen naar een 6-4 voorsprong bij rust.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan dat spelbeeld. De verdediging van beide teams stond goed en de aanvallers hadden moeite om tot goede kansen te komen. Uit die kansen haalde ADO ook na de pauze echter een hoger rendement dan Ventura Sport, waardoor het verschil op het scorebord punt voor punt groeide. Eindstand 13-8.

“Ik ben tevreden over de verdediging, maar aanvallend vallen we na een goed begin te ver terug,” aldus Ventura-coach Marcel Versteeg. “Met 8 doelpunten win je geen wedstrijden, dus daar hebben we onszelf vandaag wel weer tekort gedaan. Er zit absoluut meer scorend vermogen in deze ploeg, maar het lukt ons nog niet om dat wekelijks in de wedstrijd eruit te gooien.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 2x, Lennert Leunis 2x, Linda de Bie 1x, Arnold in ’t Veld 1x, Sanne Buitendijk 1x, Steven Heesterman 1x.

8. Gemini 7-2

Aanstaande zaterdag speelt Ventura Sport de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie, thuis tegen DSO. Aanvang om 15:30 uur.