Doe jij mee met de grootste leesclub van Nederland, Nederland Leest?

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche WaardIn november staat de Bibliotheek in het teken van duurzaamheid. Tijdens de jaarlijkse thema maand Nederland Leest kun jij meedoen met deze grootste leesclub van Nederland, in de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek. Kom jij meepraten over duurzaamheid?

In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Waar kunnen we dit actuele thema beter behandelen dan in de Bibliotheek? ­­­Ook de Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert activiteiten rondom het thema:

Lezing: wonen in een Tiny House

Wonen in een Tiny (klein) house is erg populair. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Jan-Willem en Noortje komen hierover vertellen; zij wonen in hun zelfgebouwde tiny house!

Wanneer?

21 november 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Oud Beijerland Centrum | Aanmelden in de agenda op de website www.debhw.nl

Stof op je kaft – boekentaxatie

Arie Molendijk, ervaren taxateur, kijkt wat uw oude boeken waard zijn. Deze boekentaxatie past perfect in het thema van Nederland Leest. Want wat is er duurzamer dan een oud, mooi boek dat het waard is om een tweede leven te krijgen?

Wanneer? 28 november 2019, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Mijnsheerenland | Aanmelden in de agenda op de website www.debhw.nl 

Literaire pubquiz

Voor echte boekenwurmen, fanatieke lezers en literaire veelvraten. Ken jij je klassiekers en vind je het leuk je kennis te meten met anderen? De pubquiz staat in het teken van Nederland Leest.

Wanneer? 28 november 2019, van 19.30 tot 21.30 | OnS Proeflokaal in Strijen

Aanmelden in de agenda op de website www.debhw.nl

Bibliotheekgeschenk voor klein en groot

Tijdens Nederland Leest krijgen alle leden én niet-leden de bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart.

Nederland Leest Junior, dit jaar een heruitgave van Borealis van Marloes Morshuis, sluit naadloos op Duurzaamheid aan.

Meer informatie en activiteiten vind je op onze website www.debhw.nl .


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren