Zinkweg verliest laat van WCR.

3 Min Read

RHOON – In een wedstrijd met 2 gezichten verloor Zinkwegse Boys in Rhoon met 3-2 van WCR. De thuisploeg kwam 2-0 voor maar ZWB kwam goed terug tot 2-2. Slordig balverlies werd de Boys uiteindelijk fataal. WCR counterde hierna naar de 3-2 overwinning.

In het eerste kwartier golfde het spel heen en weer zonder uitgespeelde kansen. In de 17e minuut wist WCR zijn 1e kans te verzilveren. Uit een corner kon de spits ongehinderd binnen koppen, 1-0. Rond de 25e minuut volgden er 2 messcherpe counters van de thuisploeg. De eerste werd door Zinkwegkeeper Melvin Nagy knap gekeerd maar de 2e werd goed uitgespeeld en afgewerkt, 2-0. Zinkweg, zonder centrale middenvelder Jamal Abdalla, kreeg aanvankelijk moeilijk grip op het middenveld maar het was spits John Ackon die op slag van rust toch de aansluitingstreffer aan wist te tekenen nadat hij gevloerd werd in de 16 meter. De toegekende strafschop werd door hemzelf hard laag in de hoek geschoten, ruststand 2-1.

In de 2e helft een ander Zinkwegse Boys. Door een taktische omzetting van trainer Nasser Abdalla kwam men steeds beter in de wedstrijd. Daar waar in het 1e bedrijf WCR het middenveld in handen had, was het nu Zinkweg wat daar de slag steeds meer begon te winnen. In de 62e minuut was het Rahman al Turky die de aanval opzette en afspeelde op Kevin Brasser. De laatste legde net buiten de 16 meter mooi panklaar voor Mevlut Isik die vervolgens hard laag afdrukte, 2-2. In de fase hierna denderden de Boys door en leek het eerder 2-3 dan 3-2 te worden. ZWB was op stoom en WCR was zijn goeie spel van voor de thee kwijt. John Ackon en Rick Kakialatu zagen hun inzetten knap gekeerd door de keeper. De goal viel uit het niets toch aan de overkant. Slordig balverlies van de Boys werd echter door WCR koel afgestraft met hun grote kwaliteit namelijk een scherpe counter en het stond 3-2. In een hectische slotfase kreeg Zinkwegse Boys nog 3 beste kansen op de gelijkmaker. Een kopbal ging centimeters naast en in 2 scrimmages vlak voor het doel kreeg men de bal op wonderbaarlijke wijze niet binnen de palen waardoor de 3-2 nederlaag een feit was.