SSS geeft wedstrijd bij ‘s-Gravendeel weg in de 1e helft

Foto Jack van der Starre

‘s-Gravendeel – De 2e derby dit seizoen in de competitie voor SSS, de 1e derby (OSV uit) leverde de enige competitienederlaag op tot heden. Vandaag wacht ’s Gravendeel uit. Er waren nogal wat vraagtekens bij SSS vandaag en uiteindelijk blijkt dat Dennis de Cauwer en Ernesto Figueira Comojo helemaal niet inzetbaar zijn vandaag en Dennis den Haan, Ricardo Minnes en Geir Sizoo de aftrap wel halen. Door al deze personele problemen lijkt trainer Henk Dirven voor een 5-3-2 opstelling te kiezen en daardoor is er  een basisplaats voor Kjell Hoeve.

Al na 5 minuten kijkt SSS tegen een 1-0 achterstand aan als de gevaarlijkste man van ’s Gravendeel de bal tegen de touwen schiet. SSS heeft de bal en s Gravendeel loert op de counter en dat doen ze helaas prima en binnen het halfuur kijkt SSS tegen een 2-0 achterstand aan. Dan komen er wat kansen op de 2-1 maar helaas staat de keeper tot 2x in de weg en wuift de scheidsrechter een claim voor een strafschop, na een overtreding op Frank van der Linden, weg.  Na 35 minuten countert ’s Gravendeel naar 3-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Gelukkig voor SSS wordt de 4-0 voorkomen als er een bal van de lijn gehaald wordt door een SSS verdediger. Nog voor rust is het Dennis den Haan die Frank van der Linden in staat stelt de 3-1 te scoren en gloort er wat hoop voor de 2ehelft.

In de tweede helft een beter voetballend SSS en waar SSS de voetballende oplossing zoekt is het ’s Gravendeel dat achterin de ballen weg roeit richting ijsbaan of sporthal en voordat er dan weer een bal in het veld is gaat er kostbare tijd verloren welke er achteraf ook niet bijgetrokken werd door de scheidsrechter. Met vele kleine overtredingen probeert men het SSS spel te ontregelen en dat lukt ze aardig, toch brengt SSS de spanning volledig terug als Frank van der Linden de 3-2 tegen de touwen schiet. En een paar minuten later lijkt Edison Warner de gelijkmaker te gaan scoren maar hij schiet de bal in het zijnet. SSS probeert het wel maar kan het de ’s Gravendeel keeper maar een paar keer moeilijk maken maar gescoord wordt er niet meer. Net als bij de vorige nederlaag was SSS de beter voetballende ploeg maar staat het na 90 minuten met lege handen. De tweede nederlaag deze competitie is een feit en SSS zakt hierdoor naar een 3e plaats op de ranglijst. Volgende week komt FC IJsselmonde op bezoek in Klaaswaal.

Opstelling SSS: Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Delano Ignatia (70e Ryan Richard), Diejego Biekman, Edison Warner, Kjell Hoeve, Feni Bileti, Luc van Leeuwen, Dennis den Haan, Frank van der Linden en Max Pelkman.